Zariņš: Sudraba ir labākais variants, lai tiktu galā ar valsts nozagšanas tēmu
Sabiedrība
2017. gada 5. oktobris, 12:22

Zariņš: Sudraba ir labākais variants, lai tiktu galā ar valsts nozagšanas tēmu

Kasjauns.lv

“Sudrabai tas ir politiskās dzīvības un nāves jautājums – vai to izdarīt vai nē. Lai cik tas paradoksāli neskanētu, Sudraba ir labākais iespējamais variants tam, lai tiktu galā ar valsts nozagšanas tēmu,” Saeimas deputāts Ivars Zariņš (“Saskaņa”) apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?", komentējot “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas Ingunas Sudrabas (NSL) darbu un vērtējot komisijas potenciālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zariņš raidījumā apgalvoja, ka Sudrabai valsts nozagšanas tēmas atrisināšana ir “politiskās dzīvības un nāves jautājums”, līdz ar to ir pamats ticēt, ka komisijas darbs rezultēsies ar panākumiem. Deputāts paredz divus iespējamus scenārijus.

Kā pirmo variantu Zariņš minēja to, ka Sudrabu varētu motivēt vēlme atgūt iedragāto reputāciju. “Iespējams, viņa tagad ir maksimāli motivēta to izdarīt, jo viņu ir aplējuši ar dubļiem un viņai ir jāpierāda. Tāpēc viņa raks. Tāpēc arī ļoti daudzi sāk spurt – nedod Dievs, ka tiešām pieķersies un atradīs, kur tas suns aprakts,” raidījumā skaidroja Zariņš.

Saeimas deputāts paredz pozitīvu rezultātu ar tad, ja Sudrabas centieni nebūs veiksmīgi. “Ja viņa tiešām tiek izgāzta, tad iedomājieties, kādas būs dusmas uz to visu! Kāds būs tas jaunais vilnis! Nāks nākošais vilnis un nonesīs!” ir pārliecināts Zariņš.

Zariņš uzskata, ka Sudraba tik tiešām ir labākais iespējamais variants valsts nozagšanas tēmas atrisināšanai, jo citu partiju pārstāvji komisijas darbu pataisītu par šovu. Kā piemēru viņš minēja “Vienotības” kandidātu uz parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja amatu - Andreju Judinu. “Būs labākais iespējamais variants nekā tad, ja būtu bijis Judins, kurš taisītu šovu un visu bloķētu. Nekas nenotiktos!” sacīja Zariņš.