Sabiedrība
2017. gada 5. oktobris, 06:11

Vēl viena drāma pensionāres Gitas Karlsbergas stāstā: arī meita Inga zaudē mājas

Kasjauns.lv

Stāsts par pensionāres Gitas Karlsbergas ģimenes nelaimēm joprojām nebeidzas. Kundze, kuras izlikšana no mājas tika nofilmēta un ievietota internetā, joprojām nezina ko iesākt, taču, kā noskaidroja portāls Kasjauns.lv, no līdzīga likteņa, šķiet, neizbēgt arī Gitas meitai Ingai. Arī viņas dzīvoklis ticis ieķīlāts līdzīgos apstākļos, un tiesa jau ir nospriedusi – īpašums jāatņem.

Kā iepriekš, atsaucoties uz Gitas Karslbergas stāstīto, vēstīja portāls Kasjauns.lv, viss sācies, kad kaimiņiene Anda Abricka, viltojot Gitas Karlsbergas parakstu, 2007. gadā esot ieķīlājusi viņas māju un „Parekss bankā” paņēmusi kredītu 86 000 eiro apmērā.

Sieviete naudu tā arī neesot atdevusi, paskaidrojusi, ka lielākā daļa aizdevuma nodota kādam Aināram Sūnam, kurš pēcāk arīdzan vainots šajā afērā.

Taču tikmēr ieķīlātā Gitas Karlsbergas privātmāja Imantas ielā 25 izsniegtā aizdevuma neatmaksāšanas dēļ pārdota izsolē par 65 200 eiro, pašai Gitai sagādājot neaprakstāmu pārsteigumu.

Cenšoties panākt taisnību, Karlsberga par savu naudu pat veikusi rokrakstu ekspertīzi ieķīlājuma dokumentiem, kuros, kā pati apgalvo, viltots viņas paraksts, taču tiesā īpašnieces argumenti neesot neņemti vērā.

Tā vietā noticēts Valsts tiesu ekspertīžu biroja ekspertīzei, kuras ietvaros divi eksperti secinājuši, ka nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatai tomēr parakstījusi pati Gita Karlsberga.

Tad nu 6. septembra rītā pie Gitas nama ieradies tiesu izpildītājs, policija un citi, lai sāktu jaunā nama īpašnieka Ivo Bernharda ievešanu valdījumā.

Tā visa rezultātā tapis arī pašas ģimenes filmētais video:

Arī Ingas stāstā figurē tās pašas personas

Šī visa ēnā palicis kāds cits publiskajā telpā knapi izskanējis notikums. Proti, ar iepriekš pieminēto Aināru Sūnu, kura pirmskrīzes gadu darbību likumīgumu šobrīd izvērtē tiesībsargājošās iestādes, bijusi saistīta arī pati Inga Karlsberga.

Viņus abus iepazīstinājusi kaimiņiene Abricka, ar kuru kopā pavadīti bērnības gadi, dzīvojot pie mammas Imantas ielā 25.

“Jā, Sūna ieķīlāja manu īpašumu un man ir pierādījums tam,” raksta Inga.

Taču uz atkārtotu jautājumu: “Kā tieši radusies šāda situācija?” konkrēta atbilde pagaidām nav saņemta.

Pati Inga turpina apgalvot, ka visu bēdu pamatā ir Aināra Sūnas darbības, - viņš esot krāpnieks ar “sakariem bankā”, kuram jāatbild likuma priekšā.

“Manā gadījumā “Parex” ar Sūnu nokārtoja kredītu uz mana īpašuma vērtības pamata. 2007. gadā mana īpašuma vērtība bija 56,000 eiro. Mani ienākumi 2007. gadā bija 76,00 lati – otrās grupas invalīda pensija. Es nekur nestrādāju, tas bija laiks, kad mans veselības stāvoklis bija dramatisks,” viņa skaidro.

Dzīvokli jau apmeklējis piedzinējs

Vēlāk Inga arī atklāj, ka ieķīlātais dzīvoklis, līdzīgi kā Gitas gadījumā (neatmaksājot aizdevumu), jau ticis pārpirkts un šobrīd esot kādas kompānijas īpašumā.

Viena ievešana valdījumā jau esot notikusi. “[...] 12. jūlijā viņš [kāds piedzinējs, kuru Inga identificē kā Jariško] bija pie mana dzīvokļa durvīm, mēs bijām sagatavojušies, viss tika filmēts. Bet Jariško noteica: “Ejam prom, viņi ir sagatavojušies,” un aizgāja. Šobrīd es tiesājos ar tiesu izpildītāju. Bet nekur nav teikts, ka pie manis nenotiks tas pats, kas Imantas ielā 25,” stāsta Inga.

Pensionāri Gitu Karlsbergu izliek no izkrāptās mājas

gallery icon
21

Kriminālprocess ar Gitu kā cietušo jau izbeigts

Atgādinām, ka pret Sūnu jau 2010. gada 4. jūnijā uzsākts kriminālprocess par iespējamām krāpnieciskām darbībām un pilnvaru ļaunprātību izmantošanu attiecībā pret vairākām privātpersonām, noslēdzot šo personu nekustamo īpašumu ķīlas līgumus dažādās bankās.

Saskaņā ar nesenāko informāciju no policijas, kriminālprocess par Sūnas, iespējams, krāpnieciskām darbībām attiecībā uz citām personām pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas un 196. panta 1. daļas ir sadalīts. Kriminālprocess nodots prokuratūrai vajāšanai pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas.

Nesen kļuvis zināms, ka tā daļa, kurā Gita Karlsberga atzīta par cietušo, izdalīta atsevišķā lietvedībā, kriminālprocesā Nr. 12502000617. Savukārt šis kriminālprocess ar izmeklētājas un procesa virzītājas Cielavas 2017. gada 18. jūnija lēmumu ir izbeigts.

Gita Karlsberga šo lēmumu ir pārsūdzējusi, taču galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Sazināties ar Aināru Sūnu un Andu Abricku līdz šim nav izdevies.