Sabiedrība
2016. gada 27. aprīlis, 15:23

Slēdziens par mirušā velosportista Čakša veselības aprūpi gaidāms pēc mēneša

Jauns.lv

Veselības inspekcijas (VI) slēdziens par mirušā velosportista Niklāva Čakša veselības aprūpi gaidāms pēc mēneša, informēja VI.

VI izvērtēs gan medicīnisko dokumentāciju no dažādām iestādēm, kas bija saistītas ar riteņbraucēja veselības pārbaudēm gan palīdzības sniegšana notikuma vietā. Inspekcijas atzinums varētu būt gaidāms maija beigās.

Pēc jaunā riteņbraucēja nāves inspekcijas vadītāja izdevusi rīkojumu, kurš paredz Veselības aprūpes kvalitātes kontroles nodaļas vadītājai, izveidojot komisiju, veikt ekspertīzi par sniegtās veselības aprūpes kvalitātes izvērtēšanu.

Jau ziņots, ka šīs sezonas pirmajā SEB MTB velomaratona posmā Cēsis-Valmiera svētdien nomira Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlases līderis Niklāvs Aleksandrs Čakšs. 17 gadus vecais Čakšam slikti palika neilgi pēc sacensību finiša. Vairāk nekā stundu neatliekamās palīdzības mediķi cīnījās par jaunā sportista dzīvību, taču viņu glābt neizdevās.

Valsts policija (VP) ir sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

SEB MTB velomaratona rīkotāji bija piesaistījuši "Veselības centra 4" atrās palīdzības mediķus. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi izsaukti vēlāk, brīdī, kad Čakšam jau bija iestājusies klīniskā nāve.

TV3 Ziņu sižets par traģiski mirušo Niklāvu Čakšu - video: BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Facebook