foto: ekrānuzņēmums no nacionalaapvieniba.lv
Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret bijušo administratoru Saulīti
Sandis Saulītis bija Nacionālās apvienības kandidāts pašvaldību vēlēšanās Garkalnes novadā.
112
2017. gada 2. oktobris, 14:34

Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret bijušo administratoru Saulīti

LETA

Valsts policija (VP) par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo maksātnespējas administratoru Sandi Saulīti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

VP pagājušās nedēļas nogalē publiski paziņoja, ka ir pabeigusi izmeklēšanu un ierosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret no amata atstādināto administratoru Nauri Durevski, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Līdz ar Durevska lietas nodošanu vajāšanai, policija atklājusi kādu līdz šim nezināmu faktu, proti, izmeklēšanas gaitā par aizdomās turēto tika atzīts vēl viens maksātnespējas administrators - 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu. LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šī persona ir Saulītis.

Par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Saulītis darbojies kā administrators kopš 2013.gada, taču šī gada 20.jūnijā viņa sertifikāta darbība izbeigta.

Savā karjerā Saulītis ir strādājis kā jurists bankās "Swedbank", "Nordea" un līdz septembra sākumam strādāja "Baltic international Bank" kā juridiskā departamenta vadītājs, liecina viņa sociālā tīklā "Linkedin" atrodamā informācija.

Saulītis pērn deklarējis ieņēmumus vairāk nekā 79 000 eiro apmērā, norādīts viņa amatpersonas ieņēmumu deklarācijā. Tajā arī redzams, ka Saulīša parādsaistības pārsniedz 298 000 eiro. Šogad Saulītis saņēmis 134 555 eiro par kāda īpašuma pārdošanu.

Jau ziņots, ka šogad jūnijā pēc VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes lūguma tiesa divos atsevišķos kriminālprocesos apcietinājumu piemēroja vairākiem tobrīd amatā esošiem maksātnespējas administratoriem.

Vienā figurē administratori Māris Sprūds kopā ar Ilmāru Krūmu un finansistu Jorenu Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo "Trasta komercbanku".

Otrajā lietā figurē Durevskis. Administratori patlaban atcelti no pienākumu pildīšanas, bet apcietinājumā joprojām atrodas Sprūds un Durevskis.