4. maijā pie Brīvības pieminekļa notiks svētku koncerti
Vakara svētku koncerts „Mūsu balsis brīvībai” pie Brīvības pieminekļa sāksies plkst. 20.00.
Runā Rīga
2016. gada 27. aprīlis, 18:01

4. maijā pie Brīvības pieminekļa notiks svētku koncerti

Jauns.lv

Rīgā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz vērienīgu koncertprogrammu pie Brīvības pieminekļa. Tā sāksies ar Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru uzstāšanos, tad sekos koncerts „Dzimtenes melodijas”, kurā klausītāji dzirdēs vairāku Latvijas pilsētu orķestru sniegumu kopā ar solistiem, savukārt vakarā svētku koncertā „Mūsu balsis Brīvībai” skanēs apvienotā kora izpildītās dziesmas diriģenta Inta Teterovska vadībā, kā arī priecēs solistu Ievas Akurateres, Daumanta Kalniņa, Andra Ērgļa, Ievas Sutugovas, Zanes Dombrovskas, Kalvja Bormaņa un Aināra Virgas priekšnesumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētku programma 4. maija rītā pie Brīvības pieminekļa sāksies jau no plkst. 11.00, kad iedzīvotāji aicināti vērot Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē un koncertu. Plkst. 14.00 notiks tradicionālā ziedu nolikšanas ceremonija, bet plkst. 15.00 laukumā pie Brīvības pieminekļa, piedaloties orķestriem no Liepājas, Ventspils, Jelgavas un Rīgas, kā arī pazīstamiem solistiem – Antrai Stafeckai, Andrim Ērglim, Amandai Meržeckai, Daumantam Kalniņam un Aijai Vītoliņai, notiks koncerts „Dzimtenes melodijas”. Tajā skanēs Raimonda Paula kompozīcijas, Ulda Marhilēviča skaņdarbi, latviešu komponistu patriotiskās dziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmu programma. Koncertu vadīs aktieris Normunds Bērzs.

Vakara svētku koncerts „Mūsu balsis brīvībai” pie Brīvības pieminekļa sāksies plkst. 20.00. Tajā piedalīsies apvienotais koris diriģenta Inta Teterovska vadībā, instrumentālā grupa ar mūziķiem Aivaru Gudro, Norbertu Skrauci, Ervingu Znotiņu, Emīlu Zilbertu, Raimondu Tigulu un solistiem Ievu Akurateri, Daumantu Kalniņu, Andri Ērgli, Ievu Sutugovu, Zani Dombrovsku, Kalvi Bormani un Aināru Virgu. Koncerta režisors ir Valters Sīlis, scenogrāfs – Didzis Jaunzems. Koncertu vadīs aktieris Mārtiņš Brūveris, un tajā skanēs Emīla Zilberta aranžējumi. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt tādas tautā iemīļotas un populāras dziesmas kā „Taisnība”, „Pie laika”, „Tēvzemes etīde”, „Dzimtā valoda”, „Zaļā dziesma”, „Saule, Pērkons, Daugava” un daudzas citas.

„Koncertā „Mūsu balsis brīvībai” esam iecerējuši dziesmās un vārdos visi kopā izdzīvot 4. maija notikumus. Mūzikai Atmodas laikā bija liela emocionāla nozīme, un ar tās palīdzību atcerēsimies, kādas bija tā laika šaubas, satraukumi, prieki, par ko mēs domājām toreiz, kas ir tās vērtības, kuras mums turēt apziņā šodien,” svētku koncerta ideju raksturo režisors Valters Sīlis.

Visas dienas garumā iedzīvotāji laipni aicināti pie Brīvības pieminekļa piedalīties kompozīcijas „Ziedu Latvija” veidošanā, kas būs apskatāma līdz 5. maija plkst. 21.30.

4. maija svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome. Plašāka svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu, par ielūgumu saņemšanu ir pieejama tīmekļa vietnē: www.kultura.riga.lv, kā arī drukātā veidā tā būs pieejama Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas kultūras centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Evija Trifanova/LETA