foto: ekrānuzņēmums no nacionalaapvieniba.lv
Maksātnespējas administratoru lieta: zināms, kas ir otrs aizdomās turētais
Sandis Saulītis bija Nacionālās apvienības kandidāts pašvaldību vēlēšanās Garkalnes novadā.
Sabiedrība
2017. gada 30. septembris, 11:35

Maksātnespējas administratoru lieta: zināms, kas ir otrs aizdomās turētais

Kasjauns.lv / LETA

Valsts policija nodevusi no amata atstādinātā maksātnespējas administratora Naura Durevska lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, vakar informēja policijas pārstāve Ilze Jurēvica. Izmeklēšanas gaitā par aizdomās turēto tika atzīts vēl viens maksātnespējas administrators. Kasjauns.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka tas ir Sandis Saulītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP ir pabeigusi izmeklēšanu un uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi apsūdzības celšanai pret diviem maksātnespējas administratoriem. Attiecīgi VP ir ierosinājusi prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret jūnijā apcietināto Durevski, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Izmeklēšanas gaitā par aizdomās turēto tika atzīts vēl viens maksātnespējas administrators - Sandis Saulītis, liecina Kasjauns.lv rīcībā esošā informācija. 1980. gadā dzimušais vīrietis tiek turēts aizdomās par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu, norādīja Jurēvica.

Par Durevska izdarīto pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 11 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Savukārt par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jau ziņots, ka apcietinājumu maksātnespējas procesa administratoriem Mārim Sprūdam, Ilmāram Krūmam un Durevskim Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa kā drošības līdzekli piemēroja 9.jūnijā. Tai dienā tika apcietināts arī finansists Jorens Raitums, kuru policija jau pēc pāris dienām atbrīvoja, piemērojot viņam ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.
Krūms no apcietinājuma izmeklēšanas interesēs tika atbrīvots 26.jūlijā. Administratori patlaban atcelti no pienākumu pildīšanas.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi divus atsevišķus kriminālprocesus. Vienā figurē Sprūds kopā ar Krūmu un Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo "Trasta komercbanku".
Otrajā lietā figurē Durevskis. Viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Iepriekš tapa arī zināms, ka citā prokuratūras izmeklētā kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos starp aizdomās turētajiem ir Sprūds, viņa dzīvesbiedre maksātnespējas procesa administratore Ilze Gulbe, kā arī kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijušais nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.