foto: LETA
Nesen atklātajā Barona ielas rotaļu laukumā zēns salauž abas rokas, māte apšauba laukuma drošību
Centra sporta kvartāla atklāšanas svētki Krišjāņa Barona ielā 116A.
Sabiedrība
2017. gada 26. septembris, 22:19

Nesen atklātajā Barona ielas rotaļu laukumā zēns salauž abas rokas, māte apšauba laukuma drošību

Kasjauns.lv

Mediķiem nav statistikas par bērnu traumatismu rotaļu laukumos, taču Bērnu slimnīcas ārsti uzsver – negadījumu nav maz. Īpaši daudz pacientu ir tad, kad tiek atvērts kāds jauns rotaļu laukums vai izklaides parks. Tā sanācis arī šoreiz, kad septembrī atklātajā modernajā rotaļu laukumā Krišjāņa Barona ielā, kāds 13 gadus vecs zēns salauzis abas rokas, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Centra sporta kvartāla atklāšanas svētki Krišjāņa Barona ielā

gallery icon
51

13 gadus vecais Roberts atgūstas pēc operācijas - ieģipsētas abas rokas, no kurām viena cietusi mazāk, otra savainota stipri. 

Kā raidījumam stāsta zēna māte, svētdien, 24. septembrī, Roberts devies uz rotaļu laukumu, vēlāk piezvanījis, ka nokritis no šūpolēm. Ātrums bijis tik liels, ka noturēties vairs neesot bijis iespējams. Bēnrs nokritis no 3 metru augstuma, piezemējoties uz abām rokām. 

7000 kvadrātmetru lielo sporta kvartālu oficiāli atklāja vien septembra vidū. Parks, protams, piesaistījis daudz apmeklētāju. 

Roberta mamma stāsta, ka laukumā neesot neviens, kas bēniem paskaidrotu, kā jāizmanto modernie spēļu atribūti. Neviens neuzrauga, neviens neizskaidro drošības noteikumus. 

Vairums raidījuma aptaujāto vecāku gan ir apmierināti ar jaunatklāto spēļu laukumu un saka, ka tas ir drošs. 

Bērnu laukuma vadītāja Inese Ļubinska LTV gan uzsver, ka drošību laukumā uzmanot seši cilvēki un 19 novērošanas kameras. Viņa aicināja bērnus lasīt noteikumus, kas rakstīti uz zīmēm pie katras atrakcijas. 

Tikmēr Patērētāju tiesību aizsardzības centrs nav saņēmis sūdzības par jauno laukumu, taču apsver iespēju veikt riska novērtējuma analīzi.