foto: LETA
Lembergs: "Nebrīnītos par ļoti drīzu spriedumu manā krimināllietā"
Ventspils mērs Aivars Lembergs pirms tiesas sēdes Rīgas apgabaltiesā, kurā turpinās izskatīt pret viņu ierosināto krimināllietu.
Sabiedrība
2017. gada 26. septembris, 17:12

Lembergs: "Nebrīnītos par ļoti drīzu spriedumu manā krimināllietā"

LETA

Lai arī es neesmu pabeidzis sniegt liecības, drīzumā pret mani vērstajā krimināllietā varētu būt gaidāms spriedums, šodien preses konferencē paziņoja smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaut arī Rīgas apgabaltiesā pirmdien notikušajā tiesas sēdē noslēdzās Lemberga liecību uzklausīšana, pēc Lemberga domām, viņam nav dota iespēja sniegt visas nepieciešamās liecības. "Es nekādā gadījumā neesmu pabeidzis sniegt liecības," uzsvēra Lembergs.

Tiesa viņam neesot ļāvusi pabeigt sniegt liecības apsūdzībā par to, ka viņš, būdams interešu konflikta situācijā, esot pieņēmis vairāk nekā 300 lēmumu. "Protams, ka es par katru lēmumu liecināju. Tik tālu, ka prokurori bija spiesti mainīt apsūdzību. [..] Kā nomaina apsūdzību, tā jāsāk viss no sākuma. Tiesa palika vairāk nekā nervoza un beigās man aizliedza liecināt par katru lēmumu. Tā es paliku neliecinot, bet tiesības liecināt ir ierakstītas Eiropas [Cilvēktiesību] konvencijā, ne tikai Latvijas likumos," sacīja Lembergs.

"Tā, kā to interpretē šis Rīgas apgabaltiesas sastāvs, faktiski Latvijas Republikā apsūdzētajam nekādu ar likumu garantēto tiesību nav. Tas, kas rakstīts likumā, neattiecas uz Lembergu, varbūt uz pārējiem attiecas," tiesu kritizēt turpināja Ventspils mērs.

"Man neļauj liecināt, ik pēc 10 minūtēm lec kājās prokurors. Kad es stāstu to, ko viņš negrib dzirdēt, tad viņš saka, ka es novilcinu laiku. Tiesa viņam piekrīt, un tā visu laiku. Man traucē, neļauj runāt, lai mani izsistu no līdzsvara," apgalvoja šajā lietā apsūdzētais.

"Ja jūs man jautājat, tad es neesmu neko pabeidzis liecināt. Biju spiests saīsināt savas liecības. Man kategoriski saka, ka es drīkstu liecināt tikai par apsūdzību un tikai to notikumu interpretācijā, kāda ir prokuroriem. Savu faktoloģiju un notikumu attīstību es izklāstīt nedrīkstu," turpināja Ventspils mērs.
"Ja rīt būs spriedums, es nebrīnīšos, jo tikpat labi, es tā saprotu, tiesa var paziņot: viss, liecības pabeigtas, nekādi lūgumi netiek ieņemti, debates nav vajadzīgas un mums viss ir skaidrs," pieļāva Ventspils mērs.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā pirmdien notikušajā tiesas sēdē noslēdzās Lemberga liecību uzklausīšana. Tiesa Lembergam jau trīs reizes piemērojusi procesuālo sankciju - piespiedu naudu 380 eiro apmērā par izvairīšanos sniegt liecības pēc būtības.

Pēc trešās sankcijas piemērošanas reizes Lembergs izplatīja paziņojumu, kurā bija teikts, ka tiesa viņam esot piemērojusi kārtējo procesuālo sankciju, kā arī aizliegusi turpināt liecību sniegšanu, nosakot, ka visas liecības krimināllietā esot jāpabeidz sniegt trīs tiesas sēžu laikā.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 27.septembrī plkst.12.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās