foto: Valsts policija
Ludzā diennakts laikā likvidē trīs marihuānas audzētavas
112
2017. gada 25. septembris, 17:53

Ludzā diennakts laikā likvidē trīs marihuānas audzētavas

Kasjauns.lv

Valsts policijas Ludzas iecirkņa darbinieki savā rīcībā ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Informācijas pārbaudei policisti veica operatīvos pasākumus kuru rezultātā Kārsavas un Zilupes novados likvidēja trīs marihuānas audzētavas, ka arī aizdomās par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu, audzēšanu un apriti aizturēja divas personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 20.septembrī Zilupes novadā veicot kratīšanu kāda 1987.gadā dzimuša vietēja iedzīvotāja dzīvesvietā, tika konfiscēti divi augoši marihuānas augiem līdzīgi stādi.

Savukārt nākamajā dienā, 21. septembrī, Valsts policijas Ludzas iecirkņa likumsargi sadarbībā ar VP LRP Kārtības policijas biroja darbiniekiem un VRS specvienību “SIGMA”, Kārsavas novadā, kādas pamestas fermas teritorijā aizturēja 1989. gadā dzimušo vīrieti, kurš bija vācis marihuānas ražu. Jāpiebilst, ka viņš jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā. Kopumā fermas teritorijā konstatēti 49 brīvā dabā augoši marihuānas augiem līdzīgi stādi.

foto: Valsts policija

Turpinot operatīvus pasākumus, tajā pašā dienā, netālu no notikuma vietas, tika konstatēta vēl viena marihuānas audzētava, šoreiz ar 12 augošiem marihuānas augiem līdzīgiem stādiem.

Lai precīzi noteiktu izņemto augu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, savukārt aizdomās turētām personām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, savukārt pēc Krimināllikuma 256.panta, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.