Rīgā trepju telpā atrod novārtā atstātu, niecīgi apģērbtu meitenīti
Sagatavots lēmums par bērna nogādāšanu drošā vidē.
112
2016. gada 28. aprīlis, 18:45

Rīgā trepju telpā atrod novārtā atstātu, niecīgi apģērbtu meitenīti

Jauns.lv

Rīgas Pašvaldības policija (RPP), reaģējot uz izsaukumu, kādā kāpņu telpā Rīgā sastapusi niecīgi apģērbtu, neaprūpētu pirmsskolas vecuma meitenīti, noformējusi lēmumu par bērna nogādāšanu drošā vidē un sākusi administratīvo lietvedību.

Vakar, 27.aprīlī, RPP Latgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Maskavas ielā, kur kāda nama kāpņu telpā kaimiņi pamanījuši novārtā atstātu pirmsskolas vecuma bērnu. Ierodoties notikuma vietā, sastapta izsaucēja, kura bērnu bija ielaidusi savā dzīvoklī un iedevusi viņam vakariņas.

Bērns bija niecīgi apģērbts, bez apaviem, seja un rokas bija netīras un saskrāpētas. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, kuri, apskatot bērnu, nolēma viņu hospitalizēt. Apsekota kāpņu telpa, pamanīts, ka vienam no dzīvokļiem atvērtas ārdurvis. Ieejot dzīvoklī, bija jūtama spēcīga alkohola un cigarešu dūmu smaka. Uz dīvāna pamanīts aizmidzis vīrietis, kurš pamodināts. Persona bija stiprā alkohola reibuma stāvoklī. Vīrietis paskaidroja, ka pie viņa divas nedēļas dzīvo draugs ar pirmsskolas vecuma meitu.

Bērna tēvs dzīvoklī neatradās, arī telefoniski nebija sazvanāms. Sagatavots lēmums par bērna nogādāšanu drošā vidē. Sākta administratīvā lietvedība.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA