foto: Publicitātes foto
Talsu mākslinieces Katrīnas Vīnertes izstāde grāmatu namā „Valters un Rapa”
Grāmatu namā „Valters un Rapa” (Aspazijas bulvārī 24, Rīgā) atklāta Talsu mākslinieces Katrīnas Vīnertes gleznu izstāde. Viņa par savu daiļradi saka: „Es gleznoju plenēros - zem klajas debess. Tā man ir tāda neapzināta vērtību tveršana. Mirkļa un sajūtu saglabāšana”.
Kultūra
2017. gada 25. septembris, 20:09

Talsu mākslinieces Katrīnas Vīnertes izstāde grāmatu namā „Valters un Rapa”

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Grāmatu namā „Valters un Rapa” (Aspazijas bulvārī 24, Rīgā) atklāta Talsu mākslinieces Katrīnas Vīnertes (dz. Nagle, 1987) gleznu izstāde. Viņa par savu daiļradi saka: „Es gleznoju plenēros - zem klajas debess. Tā man ir tāda neapzināta vērtību tveršana. Mirkļa un sajūtu saglabāšana”.

Tāksliniece glezno to, kas tieši tobrīd viņu uzrunā. Viņa atsaucas uz latviešu dzejnieces Aspazija teikto: „Arī ikdienā ir zelts, tikai atroc!”: „Un tieši gleznojot ir sajūta, ka roku savu zeltu!”.

Izstādēs, kā arī keramikas simpozijos un glezniecības plenēros māksliniece piedalās kopš 2007. gada gan daudzviet Latvijā, gan ārpus valsts robežām – Čehijā, Lietuvā, Ķīnā un Igaunijā. Viņas nozīmīgākās personālizstādes Rīgā bijušas Latvijas Valsts arhīvā un galerijā „Ilgais ceļš”, Jelgavā - Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā un Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, kā arī Talsu novada muzejā. Kopš 2013. gada māksliniece ir Jelgavas Mākslinieku biedrības biedre. Latvijas Mākslas akadēmija viņa ieguvusi maģistra grādu vizuāli plastiskās mākslas keramikas nozarē.

Katrīnas Vīnertes ainavas grāmatu namā „Valters un Rapa”

Grāmatu namā „Valters un Rapa” (Aspazijas bulvārī 24, Rīgā) apskatāma Talsu mākslinieces Katrīnas Vīnertes (dz. Nagle, 1987.) gleznu izstāde. Viņa ...

gallery icon
10

Katrīna Vīnerte mācījusies Talsu mākslas skolā, beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas keramikas dizaina nodaļu, bet pēc tam sekojušas studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas keramikas specialitātē. Viņa ir strādājusi par pedagoģi Dundagas un Talsu mākslas skolās, kopš 2013. gada ir Jelgavas Mākslinieku biedrības biedre.