foto: Vida Press
16 gadus veca rēzekniete Krievijas pedofilu ķērājiem sūdzas, ka viņu kopš agras bērnības izvaro tēvs
Kāda sešpadsmitgadīga rēzekniete Arina internetā apgalvojusi, ka viņu jau kopš četru gadu vecuma seksuāli izmanto tēvs. Pierādījumu tam nav, bet tas sacēlis vētru interneta lietotāju vidē, un ierakstu autentiskumu tagad pārbauda policija.
Sabiedrība
2017. gada 25. septembris, 06:30

16 gadus veca rēzekniete Krievijas pedofilu ķērājiem sūdzas, ka viņu kopš agras bērnības izvaro tēvs

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Kāda 16 gadus veca meitene Arina pasūdzējusies, ka viņu jau kopš četru gadu vecuma seksuāli izmanto tēvs. Sociālajos tīklos minēts, ka meitene esot no Rēzeknes. Visi ieraksti, kas šajā sakarā klejo internetā, ir anonīmi, bet ir minēts, ka cietusī varot būt no Rēzeknes. Valsts policija uzsākusi pārbaudi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maskavas sabiedriskās organizācijas „Zdaj pedofila”(„Nodod pedofilu”) pārstāve Anna Ļevčenko savā „Facebook” profilā publicējusi savu saraksti ar Arinu, kura raksta, ka ir rēzekniete. Jāteic, ka Ļevčenko ir interneta blogere no Krievijas, kas kaimiņvalstī pazīstama ar savu cīņu pret pedofiliem. Maskavas laikraksts „Komsomoļskaja Pravda” raksta, ka savulaik Ļevčenko tikusies arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un bijis pat nodoms viņas dibināto centru cīņai ar pedofiliem iekļaut Krievijas Iekšlietu ministrijas sastāvā. Pašlaik viņa sadarbojas ar kaimiņvalsts likumsargiem. Ļevčenko raksta:

„Mūsu organizācijas Atbalsta grupai atrakstīja kāda meitene – Arina. Viņa pastāstīja, ka viņu jau kopš četru gadu vecuma seksuāli izmanto tēvs. Tas notiek joprojām, bet tagad jau vēl trakāk – tēvs meitu izvaro kopā ar saviem draugiem. Māte visu zinot, bet viņai viss vienalga, jo viņa mīl tēvu. Mēs piedāvājām meitenei palīdzēt, bet viņa sacīja, ka neviens viņai vairs nevar palīdzēt. Uzrakstīja nesakarīgus tekstus un pazuda...

Pēc kāda laika no viņas profila sāka rakstīt cits cilvēks, kurš uzdevās par Arinas tēvu. Viņš centās noskaidrot, ko tieši meitene mums paspējusi pavēstīt. Teica, ka Arina centusies izdarīt pašnāvību – griezusi kaklu un sadzērusies tabletes. Noskaidrot atrašanās vietu pašreiz nevaram...”

Šis ieraksts izraisījis vētru sociālajos tīklos, it sevišķi krievvalodīgajos portālos, kuri lietotāji aicina aizstāvēt meiteni un bargi vērsties pret pedofilu. Tālākā sarakstē Ļevčenko stāsta, ka nodevusi visu informāciju Latvijas pusei un lūdz latviešus meitenei palīdzēt.

Nekāda sīkāka informācija, kas ļautu konstatēt, ka vardarbības upure Arina ir no Rēzeknes vai vispār Latvijas netiek minēta.

Informāciju par internetā publicēto saņēmusi arī Valsts policijas Latgales reģionālajā pārvalde. Policijas pārstāve Ksenija Belova portālam Kasjauns.lv pastāstīja: „Šo ierakstu privāti publicēja kāda jauniete no Maskavas. Tad parādījās komentāri, ka cietusī meitene, iespējams, ir no Rēzeknes. Pie mums ar iesniegumu par šo lietu neviens nav vērsies. Bet visu informāciju, kas pieejama internetā, esam nodevuši policijas pārstāvjiem, kas izmeklē šādas lietas.

Vispār šis ieraksts ir visai dīvains. Pirmām kārtām - jautājums, kāpēc meitene sūdzējusies tieši maskavietei? Otrām kārtām, ja cilvēks strādā tādā nopietnā struktūrā, kas cīnās ar pedofiliem, viņš šādu informāciju neizliek internetā. Personiski man liekas, ka tas ir kāds joks, bet ļoti neizdevies joks”.

Kaut arī internetā publicētā informācija ir visnotaļ apšaubāma, policija pašreiz sākusi informācijas pārbaudi, lai vismaz noskaidrotu it kā cietušās Arinas identitāti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās