foto: AP
Krievijas sinoptiķi prognozē, kāds laiks Latvijā būs šoziem
Sabiedrība
2017. gada 20. septembris, 13:43

Krievijas sinoptiķi prognozē, kāds laiks Latvijā būs šoziem

LETA

Vidējā gaisa temperatūra 2017.-2018.gada apkures sezonā Baltijas valstīs gaidāma nedaudz augstāka par normu - līdzīgi kā pagājušajā sezonā, liecina Krievijas Hidrometeoroloģijas centra publicētā prognoze.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekšējos trīs gados piepildījās prognoze par vidējo gaisa temperatūru aukstajā sezonā, taču prognozes par gaisa temperatūras novirzi konkrētos mēnešos bieži izrādījās aplamas.

Prognoze tuvākajam pusgadam rāda, ka no oktobra līdz februārim gaisa temperatūra Krievijas Eiropas daļā un Baltijas valstīs gaidāma tuvu ilggadējam vidējam līmenim, tā biežāk pakāpsies virs normas nekā noslīdēs zem normas, savukārt 2018.gada martā prognozēta vislielākā varbūtība, ka laiks būs silts.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem vidējā āra gaisa temperatūra no 2016.gada oktobra līdz 2017.gada aprīlim Latvijā bija +1,3 grādi jeb pusgrādu virs normas. Iepriekšējās trīs apkures sezonas bija par vēl par vienu līdz diviem grādiem siltākas. Pēdējā aukstā apkures sezona piedzīvota 2012.-2013.gadā, kad vidējā āra gaisa temperatūra bija -0,6 grādi.

No pēdējām desmit apkures sezonām tikai trijās gaisa temperatūra bijusi zem normas jeb 1981.-2010.gada vidējā rādītāja.

Tiesa, iepriekšējā apkures sezona turpinājās neierasti ilgi, jo vēl šā gada maijā Latvijā bija sals un sniegs.

Eiropas Savienības programmā "Copernicus" publicētās sezonālās prognozes liecina, ka tuvojošās ziemas vidējā gaisa temperatūra Baltijas valstīs varētu būt 0,5-2 grādus virs normas.

Savukārt tuvākajā nedēļā Latvijā gaidāma atvasara, bieži spīdēs saule un vidējā gaisa temperatūra būs aptuveni četrus grādus augstāka nekā ierasts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās