foto: LETA
Ekonomikas ministrs bažīgs par valdības stabilitāti
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.
Politika
2017. gada 20. septembris, 08:08

Ekonomikas ministrs bažīgs par valdības stabilitāti

Kasjauns.lv / LETA

Politiskā fragmentācija Latvijā pašlaik ir milzīga, un tas biedē, jo tā ļoti jūtama arī parlamentā un var destabilizēt valdību, šādu viedokli intervijā "Neatkarīgajai" paudis jaunais partijas "Vienotība" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Politiķis prognozē, ka šīs Saeimas pēdējais darba posms pēc budžeta pieņemšanas līdz vēlēšanām nākamā gada rudenī būs "ļoti, ļoti nestabils".

Ašeradens atzinis, ka pie "Vienotības" stūres stājies sarežģītā brīdī, kad jāstabilizē situācija partijā, bet politiskā vide ir ļoti dinamiska un izaicinājumi nemitīgi nāk cits aiz cita.

Pēc pēdējā kongresa "Vienotību" esot pametuši ap 100 biedri. "Lielākie strīdnieki dodas vai ir devušies prom, vienlaikus partijā nāk klāt cilvēki, šogad iestājušies vairāk nekā 50," sacījis partijas vadītājs, "partijā ļoti atklāti un godīgi vērtējam to, kas notiek iekšpusē, spriežam, kas maināms "Vienotības" piedāvājumā. Iepriekšējie līderi atbildēja teju par visu, un pārējie kā kinoteātri sēdēja mīkstos krēslos un skatījās, kas notiek. Tagad cilvēkus vairāk iesaistām partijas attīstībā un lietu formulēšanā. (...) Veids, kā mēs strādājam, man rada pārliecību, ka "Vienotība" paliks, ka būs labi."

Taujāts, kas varētu būt "Vienotības" partneri Saeimas vēlēšanās, Ašeradens sacījis, ka atbildes uz to būs nākamā gada februārī vai martā. ""Vienotības samazināšanās telpā ir radījusi ļoti daudz kustību, gan strukturētu partiju, gan surogātpartijas. Pirms izlemt, vai iet ar kādu kopā, jāļauj visiem izveidoties, pozicionēties. Piemēram, "Par", salīdzinot ar "Vienotību", šķiet vairāk kreisi liberāli. (...) Jāļauj viņiem vēl strādāt, runāt! Edvards Smiltēns šobrīd dreifē Reģionālās apvienības virzienā, izveidojusies vēl apvienība "Mūsu zeme - Latvija"... Domāju, vēl redzēsim daudz dažādu notikumu."

"Pēdējais posms būs izaicinājumiem ārkārtīgi bagāts, jo politiskās grupas mēģina pozicionēties un atrast savu vietu zem saules. To jau redzam un redzēsim pilnā krāšņumā pirms velēšanām," prognozējis Ašeradens.