foto: LETA
Pētījumā noskaidroti pievilcīgākie darba devēji Latvijā
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2017. gada 19. septembris, 23:05

Pētījumā noskaidroti pievilcīgākie darba devēji Latvijā

LETA

Starp Latvijas pievilcīgākajiem darba devējiem pārsvarā atrodami valsts sektora uzņēmumi un iestādes, vai uzņēmumi ar valstij piederošām kapitāldaļām, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" pētījuma rezultāti.

Aptaujājot 1003 darba ņēmējus, par pievilcīgākajiem darba devējiem tika atzīti "Latvijas valsts meži", "Latvenergo", "AirBaltic", "Starptautiskā lidosta "Rīga"", Latvijas Banka un "Latvijas dzelzceļš".

Aptaujājot 548 studentus, par pievilcīgākajiem darba devējiem no studentu skatupunkta tika atzīti "Latvenergo", "Swedbank", "AirBaltic", "Latvijas valsts meži", "MTG Latvia", "Starptautiskā lidosta "Rīga'", "Microsoft Latvia" un "Moller Baltic Import".

Pētījuma autori norāda, ka Latvijai raksturīgi, ka topa augšpusē abās mērķa grupās ik gadu dominē valsts sektora uzņēmumi, tajā skaitā uzņēmumi ar valsts kapitāldaļām, kas potenciāli ir saistāms ar drošu un stabilu darbu kā būtisku darba devēja izvēles kritēriju.

Pētījums veikts 2017.gada aprīlī, aptaujājot 1003 darba ņēmējus un 548 studentus. Pētījuma rezultāti ir reprezentatīvi darba ņēmēju un studentu mērķa grupām. Abās mērķa grupās intervijas ir veiktas tiešsaistes veidā.