Veselības ministrs: "Pēteris Apinis nespēj pildīt savas funkcijas"
Asa viedokļu apmaiņa starp Belēviču un Ārstu biedrības vadītāju Apini rit jau labu laiku. Piektdien Belēvičs paziņoja, ka Apinis netiekot galā ar savām funkcijām.
Politika
2016. gada 29. aprīlis, 20:36

Veselības ministrs: "Pēteris Apinis nespēj pildīt savas funkcijas"

Jauns.lv

Pēteris Apinis kā Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents nespēj pildīt savas funkcijas, komentējot Apiņa priekšlikumu piešķirt valsts finansējumu veselības sistēmas uzlabošanas priekšlikumu izstrādāšanai, paudis veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders skaidroja, ka ministrijai ir izveidojies konstruktīvs dialogs ar daudzām LĀB dalīborganizācijām gan par nozarē nepieciešamajām reformām, gan par nepieciešamajiem likumprojektiem. Ar LĀB šāds dialogs neveidojoties, jo sadarbības priekšlikumi tiek aizstāti ne tikai ar ultimātiem, bet arī ar priekšlikumiem par sadarbību samaksāt ar valsts naudu.

"Tieši tāds ir Pētera Apiņa parakstītais un Veselības ministrijā šā gada 15.aprīlī iesniegtais dokuments ar aicinājumu "kopīgu produktīvu sadarbību jauna Ārstniecības likuma izstrādē" pavadīt ar 93 170 eiro izmaksu no valsts budžeta līdzekļiem. Jaunā likuma izstrādi, Apiņaprāt, varētu veikt konkrēts advokātu birojs LĀB uzraudzībā," norādīja Belēvičs.

Veselības ministrs secina, ka Apinis kā LĀB prezidents ir sevi acīmredzami izsmēlis, nespēj pildīt noteiktās funkcijas un pat tādus jautājumus kā LĀB priekšlikumi veselības sistēmas uzlabošanai nespēj formulēt, bet pieprasa valstij izmaksāt ievērojamu naudas summu, lai šādus biedrības priekšlikumus izstrādātu Apiņa izvēlētais advokātu birojs. Savukārt VM priekšlikumi jauna Ārstniecības likumprojekta izstrādē Apiņa skatījumā būs acīmredzami "nekvalitatīvs", "nepilnīgs" un kritizējams materiāls, cerībā piespiest VM piešķirt šādu finansējumu LĀB, skaidroja ministrs.

VM uzskata, ka situācijas veselības jomā uzlabošanai ir nepieciešamas reformas un, atbilstoši apstiprinātajam valdības rīcības plānam, reformām sekos valsts budžeta līdzekļi.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA