foto: Bezvests.lv
Skumji, tomēr atrisinājusies pirms 2 gadiem Francijā pazudušā tālbraucēja no Latvijas lieta
2015. gadā Francijā pazudušais Oļegs.
112
2017. gada 16. septembris, 16:36

Skumji, tomēr atrisinājusies pirms 2 gadiem Francijā pazudušā tālbraucēja no Latvijas lieta

Kasjauns.lv

Teju pēc diviem meklēšanas gadiem tapis zināms, ka 2015. gada novembrī Francijā pazudušais tālbraucējs no Latvijas, ir miris. 

Kā vēstī brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv", pazudušais Oļegs Prokolovs pirms divām nedēļām atrasts Strasbūrā. Vīrieša līķis atrasts ūdenstilpnē netālu no slimnīcas, kurā viņš tika izmeklēts. DNS ekspertīzē gūts apstiprinājums, ka atrastais ir tieši Oļegs no Latvijas. 

To, ka Oļega pazušanas mīkla ir skumji, bet atrisinājusies, brīvprātīgajiem pavēstīja Francijā dzīvojošā latviete Linda Baltere, kura vēl 2015. gadā, ieraugot paziņojumu par pazudušu tautieti, nespēja palikt vienaldzīga un metās meklēšanas darbos. Nedz skrejlapiņu izlīmēšana, nedz Strasbūras parku, patversmju, cietumu un slimnīcu izķemmēšana rezultātu tomēr nedeva. 

"Bezvests.lv" vēstī, ka Linda vairākus mēnešus aktīvi komunicējusi ar Strasbūras policistiem, kuri izmeklēja Latvijas iedzīvotāja pazušanas lietu, taču arī viņiem līdz pat šim brīdim uzmeklēt Oļega pēdas nebija pa spēkam. 

Jāatgādina, ka tālbraucējs Oļegs Prokolovs pazuda visai mīklainos apstākļos darba komandējuma laikā. Viņš kravu nogādāja galamērķī, bet Latvijā neieradās. Radinieki izmisīgi meklēja Oļegu, mēģināja sazvanīt, bet nekā. Vēlāk kolēģi no uzņēmuma vairāku kilometru attālumā no slimnīcas atrada kravas automašīnu, ar kuru viņš ieradās Francijā. Tajā atrastas Oļega mantas un dokumenti. 

To, kas notika ar dēlu, nekad tā arī neuzzināja viņa māte, kura nomira pusgadu pēc Oļega pazušanas. 

Par vīrieša pazušanas lietu zināms tas, ka no 2015. gada 9. novembra tālbraucējs bija komandējumā Francijas austrumos. Pēc tam, kad viņš nogādāja kravu, viņš pa telefonu mājiniekiem ziņoja, ka šobrīd atrodas slimnīcā Strasbūrā - tas notika dienu pirms viņa pazušanas. 

Šobrīd ir jautājums par Oļega mirstīgo atlieku nogādāšanu mājās. Oļega tante Anfisa saka - ja transporta firma, kurā Oļegs strādāja, izpildīs savu solījumu un apmaksās mirstīgo atlieku atgādāšanas izdevumus, ģimene būs viņiem ļoti pateicīga. 

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību pazudušā ģimenei. Sakām paldies brīvprātīgajai Lindai Balterei par nenovērtējamo palīdzību, meklējot Francijas teritorijā," saka brīvprātīgie.