Turpinās Rīgas Austrumu vidusskolas rekonstrukcijas darbi
Skolas teritorija tiks apzaļumota un tajā būs tribīnes un dažāda veida brīvā laika pavadīšanas aktivitātes – āra dambretes un “twister” spēle.
Sabiedrība
2016. gada 30. aprīlis, 00:12

Turpinās Rīgas Austrumu vidusskolas rekonstrukcijas darbi

Jauns.lv

Piektdien, 29.aprīlī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs kopā ar skolas vadību, skolotājiem, audzēkņiem un viņu vecākiem iepazinās ar rekonstrukcijas darbu gaitu jaunizveidotajā Rīgas Austrumu vidusskolā, Viļānu ielā 13.

Rīgas mērs atzinīgi novērtēja paveikto: “Nevar pat salīdzināt, kā te izskatījās pirms remontdarbu sākšanas  un kā izskatās tagad. Plānojam, ka viss būs pabeigts līdz 1.septembrim, lai jauno mācību gadu skola var svinīgi sagaidīt  jaunajās telpās.”

Patlaban objektā ir atjaunota sporta zāle (tai skaitā -  ģērbtuves, tualetes un dušas telpas), kur izbūvētas inženierkomunikācijas un iegādāts sporta inventārs.

Daļēji paveikti teritorijas labiekārtošanas darbi – izbūvēts teritoriju norobežojošs mūra žogs un atjaunots basketbola laukums ar speciālu gumijoto segumu.

Tāpat paveikti skolas ēkas fasādes un jumta siltināšanas darbi, ieejas mezgla un galveno kāpņu atjaunošana, atjaunoti II, III, IV, stāva mācību kabineti, koridori un ģērbtuves. Kā arī uzstādītas jaunas mēbeles atjaunotajās telpās un nodrošinātas vides pieejamības prasības.

Skola īsteno logopēdisko programmu, tādēļ telpas ir pārplānotas, lai veiksmīgāk realizētu šo programmu. Vienā skolas spārnā otrajā un trešajā stāvā izvietos speciālas logopēdiskās klases, bet skolas augšējā stāvā būs telpas individuālām logopēdijas nodarbībām.

Līdz jaunā mācību gada sākumam vēl jāpaveic virtuves un ēdināšanas bloka celtniecības darbi, aktu zāles celtniecības darbi, jāatjauno atlikušie gaiteņi, mājturības kabineti, administrācijas bloks, mūzikas kabineti un viena mazā kāpņu telpa. Tāpat šajās telpās vēl būs jāuzstāda mēbeles un jāveic atlikušās teritorijas labiekārtošanas darbi.

Skolas teritorija tiks apzaļumota un tajā būs tribīnes un dažāda veida brīvā laika pavadīšanas aktivitātes – āra dambretes un “twister” spēle. Viss skolas interjers tiek veidots kā vienots ansamblis un tajā dominēs četras krāsas.

Kopējie plānotie būvdarbu ieguldījumi objektā ir 2,322 miljoni eiro (bez PVN).

Rīgas Austrumu vidusskola izveidota 2015.gada rudenī, reorganizējot Rīgas 24.pamatskolu un Rīgas 32.vidusskolu. Remontdarbu laikā mācību process norit divu citu skolu ēkās - Ogres ielā 9 un A.Čaka ielā 139.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto