Latvijas svingeru klubu aizkulises: tos apmeklē mēru vietnieki un zināmi biznesmeņi
Latvijā ir ap pusotrs tūkstotis cilvēku, kuri regulāri apmeklē svingeru klubus un ar to jūtas ļoti apmierināti. Starp svingeriem ir arī sabiedrībā pazīstami cilvēki – gan pilsētas mēra vietnieks, gan mūziķi, gan veiksmīgi biznesmeņi.
Sabiedrība
2016. gada 30. aprīlis, 07:20

Latvijas svingeru klubu aizkulises: tos apmeklē mēru vietnieki un zināmi biznesmeņi

Jauns.lv

Latvijā ir ap 300 svingeru pāru un 1000 vientuļnieku, kuri regulēri apmeklē svingeru tusiņus un kolektīvi nodarbojas ar brīvo mīlestību – maina seksa partnerus. Viņu starpā ir visdažādāko sociālo slāņu cilvēki - gan prominentas, sabiedrībā pazīstamas personas, gan vienkārši darbarūķi.

Pusotrs tūkstotis cilvēku Latvijā ir svingeri un apmeklē viņu kopējos tusiņus. Protams, cilvēku ar šādām erotiskām fantāzijām un tādu, kas kaut reizi apmeklējuši svingeru tusiņus. ir vairākas reizes vairāk. Svingeru klubi gan nav oficiāli reģistrēti, viņi kopā pulcējas privātās ballītēs un somu pirtīs.

Savu seksuālo dzīvi svingeri neafišē un viņi parasti publiski par to neizsakās. Tomēr Latvijas Radio 4 uz interviju ir izdevies pierunāt trīs Rīgas svingeru kluba dalībniekus – Sergeju, Raimondu un Allu, kuri atklāja svingeru dzīves pikantas aizkulises.

Svingeri dzīvo draudzīgi un nerīko greizsirdības scēnas

Sergejs pastāstīja, ka jau 24 gadus ir precējies un viņa sieva ir it nebūt nav pret vīra seksuālo aizraušanos, viņa to par ierosinājusi. Sergejs stāsta:

 „Mana sieva bija visa iniciatore. Viss sākās ar to, ka mēs ar kādu citu pāri īrējām dzīvokli. Mēs nebijām svingeri, vienkārši dzīvojām vienā dzīvoklī. Vienā brīdī, kadā dzimšanas dienas ballītē sieva man ausī iečukstēja; samainīsimies gultām uz vienu nakti! Es teicu - pamēģināsim. Viņai vienkārši bija interesantu to visu izmēģināt.

Katram pārim ir savas seksuālās intereses, kuras kaut kā ir jārealizē un pāri vieni paši tā vienkārši nevar realizēt. Fantāzijas var būt visdažādākās: vīrietis var gribēt divas sievietes, tāpat arī sievietes grib izmēģināt attiecības ar divām sievietēm uzreiz, kāds vienkārši uz kādu laiku grib samainīties partneriem. Bet tai pašā laikā viņi negrib viens otru krāpt, visi grib dzīvot draudzīgi, nevēlas rīkot greizsirdības scēnas”.

Viņš saka, ka tagad jau visas savas seksuālās fantāzijas ir realizējis un nu uz svingeru saietiem dodas drīzāk, lai satiktos ar jaukiem cilvēkiem un jautri pavadītu laiku, pirmajā vietā neesot sekss: „Gribas vienkārši labi pavadīt laiku. Kopš nodarbojos ar svingerismu, visas sievietes esmu apmierinājis. Esmu izmēģinājis visu, ko vēlējos, man vairāk neko nevajag. Man svingeru klubiņš nozīmē aiziet uz pirti, ar cilvēkiem kontaktēties”.

Starp svingeriem ir gan veiksmīgi politiķi, gan biznesmeņi

Sergejs atklāj, ka svingeru saietus apmeklē visdažādākā vecuma un nodarbošanās cilvēki. Bijis pat kādas pilsētas mēra vietnieks, regulāri tusiņu apmeklētāji ir mūziķi, biznesmeņi un programmētāji... Savukārt Raimonds piebilst, ka svingeri pārsvarā ir cilvēki pēc 30 gadiem, parasti ar augstāko izglītību, nedzērāji. Kaut arī lietot alkoholu svingeru klubiņos nav aizliegts, viņi no apreibināšanās ar alkoholu izvairās. Tāpat kā Sergejs, arī Raimonds jau sen kā ir precējies.

„Pirms gadiem septiņiem internetā izlasīju sludinājumu, kas aicināju uz svingeru pasākumu. Visu dzīvi esmu bijis seksuāli aktīvs, un tas man likās gana interesanti – vajag taču pamēģināt to, par ko visi sačukstas... Kāds sarkst un bālē, kāds lielās, ka viņam bijušas sievas kā turku sultānam. Bet man tāds raksturs – vajag visu pašam paskatīties. Mēs ar sievu bijām laulībā jau ne pirmo gadu un man pat viņu īpaši tam nevajadzēja sagatavot. Biju apprecējies ar sievieti, kas visu to saprata un kurai nebija aizspriedumu, kuru netaisa skandālus”.

„Sabiedrības aizspriedumi pret svingeriem ir liekulība”

Sabiedrības aizspriedumus pret svingeriem Raimonds sauc par liekulību: „Piemēram, kāda kompānija sapulcējas uz pirti un šašlikiem. Šajā tusiņā kāds dzērumā cita sievu vai vīru aizvelk kaut kur aiz stūra. Tas visiem it kā ir saprotams un pieņemami. Bet mēs darām visu to pašu, vienkārši viens no otra neko neslēpjam. Satiekamies, sēžam pie galda, runājamies. Vienīgi dalībnieki visu laiku mainās”.

Savukārt Alla jau sen kā ir šķirt. Pēc šķiršanās viņa nevarēja samierināties, ka ir pamesta: „Pēc šķiršanās sevi sajutu kā brīvu sievieti, bērni jau bija lieli un varēju daudz ko atļauties. Pirms kādiem sešiem gadiem es ar savu draugu aizgājām ciemos Sergeja. Sākumā mans draugs aizgāja izlūkos uz svingeru klubiņu, viņš teica: tur ir brīnišķīgi cilvēki, lielisks klubs, jāaiziet kopā. Nu un mēs aizgājām. Mums iepatikās”.

Alla saka, ka pie svingeriem pirmām kārtā iet ne tādēļ, lai apmierinātu savas miesaskārības. „Gribas labi pavadīt laiku, un tas ne vienmēr ir tikai sekss,” teic Alla.


Kasjauns.lv/Foto: Vida Press