foto: Rīgas dome
Ušakovs ticies ar Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju
Rīgas mērs Nils Ušakovs tiekas ar Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju.
Runā Rīga
2017. gada 13. septembris, 19:20

Ušakovs ticies ar Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Trešdien, 13. septembrī, darba vizītē Rīgas domē uz tikšanos ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu ieradās Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegācija. Tā veic „Eiropas hartas par vietējo pašvaldību" izpildes monitoringu, lai sagatavotu ziņojumu un rekomendācijas par Eiropas demokrātijas standartu ievērošanu pašvaldībā, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegācija uzdeva jautājumus par pašvaldību demokrātiju Latvijā un galvaspilsētas attiecībām ar valsts centrālo administrāciju, valsts administrācijas kontroli un pārraudzību, strīdu risināšanas iespējām ar valsti un pašvaldības juridiskajām iespējām šādos gadījumos. Tāpat tika runāts par Rīgas kā galvaspilsētas juridiskā statusa jautājumu, budžeta plānošanu, nodokļu iekasēšanu, aizņēmumu saņemšanas iespējām, kā arī Rīgas dalību starptautiskos projektos un sadarbību ar citām pilsētām. Kongresa pārstāvji interesējās par Rīgas teritorijas plānošanas jautājumiem, pašvaldības deputātu statusu un Latvijas pilsoņu un nepilsoņu sociālo un politisko dzīvi pašvaldībā.

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress apvieno visas Eiropas valstis, izņemot Baltkrieviju. Latvija „Eiropas hartu par vietējo pašvaldību" ratificēja 1996. gadā.

Eiropas Padomes delegācija Latvijā uzturas no 12. līdz 14. septembrim un apmeklē arī Ventspils, Daugavpils un Neretas pašvaldības.