Pēc 20 minūšu pakaļdzīšanās policisti aiztur motociklistu, kurš traucies ar 199 km/h
Par bēgli paziņots citai ekipāžai un pēc 20 minūšu pakaļdzīšanās Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki pārdrošo baikeri aizturēja.
112
2016. gada 30. aprīlis, 17:11

Pēc 20 minūšu pakaļdzīšanās policisti aiztur motociklistu, kurš traucies ar 199 km/h

Jauns.lv

Policisti uz Pleskavas šosejas sestdien ap plkst. 13 fiksējuši motociklistu, kurš braucis ar ātrumu 191 kilometrs stundā, informēja Valsts policijā. Vīrietis uz policistu aicinājumiem apstāties nav reaģējis, bet turpinājis braukt vēl ātrāk - līdz 199 kilometriem stundā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par bēgli paziņots citai ekipāžai un pēc 20 minūšu pakaļdzīšanās Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki viņu aizturēja. Pārkāpējs ir kāds 1977. gadā dzimis vīrietis, kurš brauca ar "Kawasaki" markas motociklu.

Par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī bēgšanu paredzēts sods - administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro apmērā, kā arī tiesību atņemšana uz četriem gadiem. Šo pārkāpumu izskatīs tiesa.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu pārgalvīgajam motocikla vadītājam draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro apmērā, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem, skaidro policijā.

Sākoties aktīvai motosezonai, Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka braukšanas ātruma pārsniegšana, turklāt tik būtiska, apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citus ceļus satiksmes dalībniekus.

Jau ziņots, ka sestdien ar motociklistu pulcēšanos Rīgā oficiāli tika atklāta jaunā Latvijas motosezona.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA