Jautrā atmosfērā aizvadīts otrais viesmīļu skrējiens. FOTO
Viesmīļu skrējiena laikā tā dalībniekiem speciāli izveidotajā trasē, turot rokās paplāti, uz kuras atrodas ar ūdeni pildītas glāzes, ir jāpārvar vairāki šķēršļi.
Sabiedrība
2016. gada 30. aprīlis, 18:15

Jautrā atmosfērā aizvadīts otrais viesmīļu skrējiens. FOTO

Jauns.lv

Jautrā atmosfērā vairāki desmiti viesmīļi šodien piedalījās otrajā viesmīļu skrējiena Esplanādē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai godam veiktu skrējienu ar paplātēm, uz kurām novietota ūdensglāze, viesmīļi uz pasākumu bija ieradušies labā garastāvoklī. Pasākuma vadītājs Lauris Dzelzītis uzmundrināja sacensību dalībniekus, iepriekš rūpīgi izklāstot spēles noteikumus, kas izraisīja ne mazums jautrības.

Sacensības vēroja gan īpaši uz to nākušie interesenti, gan tūristi un atpūtnieki, kas sauli baudīt bija izvēlējušies Esplanādes laukumā.

Viesmīļu skrējiena laikā tā dalībniekiem speciāli izveidotajā trasē, turot rokās paplāti, uz kuras atrodas ar ūdeni pildītas glāzes, ir jāpārvar vairāki šķēršļi, piemēram, ātrā solī jāpārvietojas starp tuvu novietotiem galdiņiem, pēc iespējas ātrāk jāatver pudele, jānospodrina galda piederumi, kā arī jānoiet pa balansa dēli, kā arī jāveic vēl citi uzdevumi.

Viesmīļu skrējiena pirmsākumi meklējami 20.gadsimta sākumā Francijā, kur to dēvē par "course de garcons de cafe". Skrējiena mērķis bija popularizēt viesmīļa profesiju Parīzē. Mūsdienās šādi skrējieni ir izplatīts veids viesmīļa profesijas popularizēšanai visā pasaulē. Tas notiek vairāk nekā 53 pasaules valstīs, tai skaitā ASV, Japānā, Beļģijā, Argentīnā un citviet.

Viesmīļu skrējienā pārstāvēti gan tie restorāni, kuri piedalās Rīgas restorānu nedēļā, gan citi interesenti. Skrējiena dalībnieku vidū ir pārstāvji no restorāniem "Vincents", "Avalon", "B-Bārs", KID, "Ribs&Rock", "Vairāk saules", "3 Pavāri", "Aqua Luna", "Elements", "Entresol", "Garage", "Kaļķu vārti", "Kasha Gourmet", "Key to Riga", "Kuk Buk", MUUSU, "Niklāvs", "Olive Oil", "Steiku haoss", "Zvejnieka dēls", "Ghetto Burger", "Lido" un citi.

Viesmīļu skrējiens iezīmēs pavasara Rīgas restorānu nedēļu, kas šogad notiks no 16. līdz 22.maijam.

 

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA