112
2016. gada 2. maijs, 18:11

Trikātas pagastā saimniece atstāj ķēdē piesietu suni bez barības un ūdens

Jauns.lv

Beverīnas novada Trikātas pagastā kādas privātmājas pagalmā Valsts policija konstatējusi, ka bezpalīdzīgā stāvoklī atstāts suns, jo saimniece, atrodoties ilgstošā prombūtnē, atstājusi dzīvnieku bez aprūpes - piesietu ķēdē, bez barības un ūdens.

Kā informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere, PVD pēc informācijas saņemšanas nekavējoties iesaistījās lietas izmeklēšanā. Apskatot dzīvnieku, inspektori konstatēja, ka tas ir acīmredzami vājš un izbadējies. Ķēde, kurā suns ilgstoši bijis piesiets, ieaugusi suņa skaustā, bet ķēdes atstātās brūces dzīvniekam radījušas sāpes un ciešanas.

Novārdzinātais suns nogādāts dzīvnieku patversmē.

Valsts policija lietas materiālus nodevusi PVD, kas sācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

PVD atgādina - atstājot dzīvesvietu uz ilgāku laiku, obligāti jāparūpējas arī par tur atstātajiem dzīvniekiem. Tiem laikus jāsameklē vai nu aprūpētājs, vai cits īpašnieks. Par bezpalīdzīgā stāvoklī atstātu dzīvnieku ir paredzēta administratīvā atbildība. Šajā gadījumā naudas sods, kuru fiziskai personai var piemērot par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ir no septiņiem līdz 350 eiro ar vai bez dzīvnieka konfiskācijas.

LETA/Foto: Shutterstock