Šics: "Žurnāls "Ir" publicējis maigu oligarhu sarunu versiju"
Politika
2017. gada 1. septembris, 13:17

Šics: "Žurnāls "Ir" publicējis maigu oligarhu sarunu versiju"

RīgaTV 24

“Jau otro mēnesi jāiet uz interesanto KNAB lasītavu. Kad tu piecas stundas esi nolasījies, tad, nākot ārā, tu zemapziņā sāc lamāties, jo tās rupjības un jēlības, un pretīgums… Žurnāls “Ir” ir ļoti maigi publicējis tos vārdiņus,” Saeimas deputāts un “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas loceklis Mārtiņš Šics (LRA) apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot komisijas darbu un izmeklēšanas procesā gūtās atziņas.

Šics raidījumā norādīja, ka, izmeklējot “oligarhu lietu” un lasot KNAB materiālus, viņš atklāja, ka žurnāls “Ir” publicējis “maigas” oligarhu sarunas. “Kad tu piecas stundas esi nolasījies, tad, nākot ārā, tu zemapziņā sāc lamāties, jo tās rupjības un jēlības, un pretīgums… Žurnāls “Ir” ir ļoti maigi publicējis tos vārdiņus. Tur ir tādi lamuvārdi iekšā, ka, izejot ārā, jūties kā no krievu armijas atgriezies pie civilizētiem cilvēkiem,” raidījumā sacīja izmeklēšanas komisijas deputāts.

Kā vēl vienu atziņu Šics minēja melu detektora nepieciešamību. Viņš norādīja, ka “meli skan visos etapos” un ar to ir jācīnās. “Cilvēki ir bijuši ierakstīti, bet saka “mēs neesam tur bijuši”. Meli pār meliem visu laiku iet pāri,” raidījumā sašutumu pauda Šics.

Šics arī aicina iedibināt 300. panta piemērošanu par nepatiesas liecības sniegšanu, jo patlaban šādas prakses neesot. Viņš uzskata, ka tas ir svarīgi gan “oligarhu lietas” izmeklēšanā, gan vispārīgi, jo pašreizējā sistēma neesot efektīva: “Kamēr tā Lemberga lieta vai “oligarhu lieta” tiesā nebūs pabeigta, tik ilgi nevar būt pat jautājums par to, ka kāds liecinieks stāsta nepatiesas liecības.”