"Saeimas klauns" Kaimiņš šodien dibina savu partiju
Lielajā ģildē tiks balsots par "KVP" valdi; uz amatu kandidē arī Artuss Kaimiņš pats. Saīsinājums "KPV" atšifrējas kā "Kam pieder valsts?"
Politika
2016. gada 3. maijs, 08:16

"Saeimas klauns" Kaimiņš šodien dibina savu partiju

Jauns.lv

Lielajā ģildē otrdien 12.Saeimas neatkarīgais deputāts Artuss Kaimiņš dibinās jaunu politisko partiju, liecina deputāta paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Uz topošās politiskās partijas "KPV" deviņu valdes locekļu amatiem būs 21 kandidāts, starp tiem arī pats Kaimiņš, kā arī filozofijas zinātņu doktors Atis Zakatistovs un pētnieks Ilmārs Poikāns jeb plašāk pazīstams kā NEO, kurš reiz atklāja "caurumus" datorsistēmās valsts pārvaldē un publiskoja dažādus interesantus datus par ierēdņiem, tādējādi kļūdams par tautā iemīļotu cilvēku ar it kā varoņa pazīmēm.

Valdes locekļa amatam savu kandidatūru varēja izvirzīt internetā, un pieteicies 21 kandidāts - Uģis Āva, Ģirts Bērztiss, Liene Eglāja, Marita Eisaka, Nauris Grietēns, Kaimiņš, Matīss Kaļāns, Andis Miglons, Uldis Neilands, Edgars Niedrītis, Kristaps Opincāns, Poikāns, Elīza Rozīte, Eduards Slavietis, Roberts Tazāns, Bruno Trokša, Jānis Vanags, Artūrs Vējš, Miks Vizbulis, Zakatistovs, Jānis Zālītis.

Partijas dibināšanas sapulce paredzēta otrdien Lielajā ģildē. Pēc partijas dibināšanu, biederi lems par statūtiem un amatiem partijā. Pašlaik kopienas "KPV" interneta forumā notiek aktīvas debates par partijas valdes locekļu kandidātiem un viņu motivāciju darboties partijas vadībā.

Statūtu projektā pausts, ka partijas mērķi cita starpā ir panākt, ka valsts lēmumu pieņemšanā tiek ņemtas vērā nodokļu maksātāju intereses; panākt, ka valsts rīkojas lietderīgi un efektīvi un pieņemtie lēmumi ir skaidri un pamatoti.

Par partijas dibinātāju aicināts kļūt ikviens, kas atbalsta partijas ideoloģiju un ir gatavs ierasties Lielajā ģildē ar "dibinātāja komplektu" - personu apliecinošu dokumentu un 20 eiro. Minimālais partijas biedra naudas maksājums gadā plānots 30 eiro apmērā.

Kā zināms, no Latvijas Reģionu apvienības saraksta ievēlētais Artuss Kaimiņš ir pametis frakciju un dibinās partiju. Viņš izveidojis kopienu "Kam pieder valsts", lai vienotu līdzīgi domājošos un "cīnītos pret varas koncentrāciju pašpasludinātās politiskās elites rokās". Pēc Kaimiņa vēstītā, kopienā ir 3744 biedru un darbojas 11 grupas.

Februārī Kaimiņš aicināja Latvijas iedzīvotājus iepazīties ar domubiedru kopienu "Kam pieder valsts?". "Šīs kopienas mērķtiecīga darbība dos iespēju sabiedrībai aktīvi piedalīties politikas veidošanā. Tā dos iespēju apvienot spēkus, lai kopīgi cīnītos pret ierēdņu un politiķu patvaļu, augstprātību, izšķērdību un nekompetenci," iepriekš pauda Kaimiņš .

Tāpat jau rakstīts, ka 16.decembrī Kaimiņš izstājās no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas, norādot dažādus iemeslus šādam lēmumam. Kaimiņš šobrīd ir vienīgais pie frakcijām nepiederošais deputāts parlamentā.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA