foto: Ekrānuzņēmums no Bez Tabu.
Jaunas sievietes dzīvokļa meklējumi Rīgā beidzas ar milzu izbrīnu par saņemtu "nestandarta" piedāvājumu
Dzīvoklis atradās labā vietā - Stabu ielā Rīgas centrā.
Sabiedrība
2017. gada 30. augusts, 10:19

Jaunas sievietes dzīvokļa meklējumi Rīgā beidzas ar milzu izbrīnu par saņemtu "nestandarta" piedāvājumu

Kasjauns.lv

Kāda jauna sieviete, kura Rīgā meklējusi dzīvokli, saņēmusi pagalam šokējošu piedāvājumu par dzīvokļa īri un norēķina veidiem ar īpašnieku. 

Lai mājokļa meklējumi būtu sekmīgāki, sieviete sludinājumu portālā ievietoja ziņu, ka ir dzīvesvietas meklējumos, un drīz vien potenciālais variants bija rokā - dzīvoklis pašā Rīgas centrā, Stabu ielā, vēstī TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Tomēr uzsākot sarunu ar izīrētāju, atklājās visai šokējoša aina. Sākumā vīrietis apvaicājies, vai potenciālā īrniece ir brīva, un tad prezentējis darījuma noteikumus: "Būšu godīgs pret jums, otru pusīti es nemeklēju, bet vēlētos nestandarta veidā izīrēt jums dzīvokli - jūs maksājat komunālos maksājumus, bet īres maksu atmaksājat, dažas naktis pavadot ar mani."

Īrniece: "Cik saprotu, lai man nebūtu jāmaksā tik lielas summas par dzīvokli, jūs man piedāvājat ar jums pārgulēt? Cik reižu jūs uzskatāt to par vajadzīgu, lai mēs būtu norēķinājušies?"

Izīrētājs: "Ap 3-4 reizēm mēnesī, bet par to mēs varam vienoties. Tās var būt tikšanās uz dažām stundām, nevis uz visu nakti."

Žurnāliste eksperimenta laikā uzdevās par sievietes draudzeni, kura informējusi par pieejamu mājvietu pašā Rīgas centrā un uzrunāja izīrētāju. 

Izīrētājs: "Vai jūsu draudzene stāstīja par manis piedāvāto īres līgumu vai tikai par komunālajiem maksājumiem?"

Žurnāliste: "Nē, nestāstīja, kādi tie būtu?" 

Izīrētājs: "Ir variants, ka tu ar mani 3-4 reizes mēnesī pārguli un tas nosegtu īres maksu. Būtu jāmaksā tikai komunālie. Pirms mēs vienojamies par piedāvājuma detaļām, man ir jūs jāredz bildēs. Ziemas jakā nederēs, vēlos jūs redzēt peldkostīmā vai apakšveļā." 

Nekustamo īpašumu aģentes Kristīnes Dubānes gadiem krātā pieredze liecina, ka problēmas dodas tad, kad cenšamies par visām varītēm tikt pie lētākā, kas visbiežāk tomēr nav labākais variants. "Nekad nevajag ticēt lētiem piedāvājumiem un ļoti izdevīgiem piedāvājumiem. Diemžēl par velti var būt tikai siers peļu slazdā, nekas par velti šeit nemēdz būt," viņa saka. 

Dubāne piebilst: "Ir bijuši gadījumi, kad piedāvā dzīvokli apskatīties vēlā vakarā vai nakts stundā, jo citā laikā netiek. Šiem visiem faktoriem jāpievērš uzmanība, vai tā ir tumsa, nepazīstama vieta. Tas var būt bīstami."

Izrādās arī, ka ar šo piedāvājumu likums nav pārkāpts. Kā paskaidroja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis, divas pieaugušas personas savā starpā var vienoties par darījumu un vienkārši izpildīt šo darījumu.