Konkursā izvēlēsies cilvēku, kas popularizēs latviešu diasporas mākslu
Latviešu diasporas mākslas saglabāšana un izstādīšana Latvijā būs jānodrošina trīs gadus - no 2016. līdz 2018.gadam.
Kultūra
2016. gada 3. maijs, 13:32

Konkursā izvēlēsies cilvēku, kas popularizēs latviešu diasporas mākslu

Jauns.lv

Kultūras ministrija ir izsludinājusi konkursu, lai izvēlētos personu, kas nodarbosies ar latviešu diasporas mākslas saglabāšanu un izstādīšanu Latvijā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 30.maijam Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Kultūras ministrijas mājaslapā "www.km.gov.lv", kā arī līdz pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām - Kultūras ministrijas Sabiedrības integrācijas departamentā.

Kultūras ministrijas informācija liecina, ka konkursa uzvarētājam būs jāsekmē latviešu diasporas mākslinieku vizuālās mākslas darbu saglabāšana un pieejamība Latvijā, nodrošinot pastāvīgu latviešu diasporas mākslinieku oriģināldarbu kolekciju pieejamību vismaz piecas dienas nedēļā Latvijas pilsētā ar bagātu kultūras mantojumu.

Tāpat konkursa uzvarētājam būs jāveicina sabiedrības izglītošana un informēšana par ekspozīcijā iekļautajiem latviešu diasporas mākslas darbiem un to autoriem.

Latviešu diasporas mākslas saglabāšana un izstādīšana Latvijā būs jānodrošina trīs gadus - no 2016. līdz 2018.gadam.

Konkursa finansējuma avots ir Kultūras ministrijas valsts budžeta apakšprogrammā "Nevalstisko organizāciju atbalsts un sabiedrības integrācijas politikas īstenošana" konkursa mērķim paredzētie finanšu līdzekļi 8000 eiro apmērā gadā.

Konkursa pretendenti var būt privātpersonas, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar mākslu un kam ir ne mazāk kā trīs gadu pieredze ārvalstu latviešu mākslinieku vizuālās mākslas darbu izstādīšanā Latvijā.

LETA / Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA