Runā Rīga
2016. gada 4. maijs, 09:38

Tekstilmākslas izstāde "21." Rīgas Svētā Pētera baznīcā

Jauns.lv

Jau Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā – 4. maijā – Rīgas Sv. Pētera baznīcā ikviens mākslas mīļotājs aicināts izbaudīt un novērtēt Latvijas Tekstilmākslas asociācijas gadskārtējo izstādi “21.”.

Izstādē eksponēti darbi, kas radīti pēdējā gada laikā, kā arī tādi, kas līdz šim nav tikuši izstādīti Tekstilmākslas asociācijas izstādēs Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

“Izstādē pārstāvēti visu paaudžu mākslinieki – gan vecmeistari, gan tie, kuri tikko absolvējuši Latvijas Mākslas akadēmiju vai vēl studē. Katrs mākslinieks atklāj tēmu loku, kas konkrēti viņam ir aktuāls un svarīgs šajā laika periodā. Skatītāji varēs pārliecināties, ka mūs katru apkārtējā vide un pasaules notikumi uzrunā un iespaido atšķirīgi. Katra izstāde dod iespēju meklēt un pilnveidot izteiksmes līdzekļus, gan iesaistot jaunas tehnoloģijas, gan radoši transformējot klasiskās tekstilmākslas tehnikas,” stāsta Tekstilmākslas asociācijas prezidente Aija Baumane.

Izstāde apskatāma līdz 12. jūnijam katru dienu no plkst.10.00 līdz 19.00, izņemot pirmdienas. Svētdienās no plkst. 12.00 līdz 19.00.

Ieejas biļešu cenas:  EUR 3.00, studentiem EUR 2.00, skolēniem EUR 1.00. Otrdienās pensionāriem, uzrādot apliecinošu dokumentu, izstādes apmeklējums ir bezmaksas.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto