foto: Edijs Pālens/LETA
Lecot ūdenī uz galvas, 11 gadus vecs zēns atsitas pret zemi un savaino mugurkaulu
Zēns peldas.
112
2017. gada 22. augusts, 12:46

Lecot ūdenī uz galvas, 11 gadus vecs zēns atsitas pret zemi un savaino mugurkaulu

LETA

Kāds 11 gadus vecs zēns Vidzemes reģionā guvis traumu, lecot uz galvas ūdenī, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Zēns lēcis ūdenstilpnē uz galvas un atsities pret zemi. Ierodoties notikuma vietā, mediķiem radušās aizdomas par mugurkaula traumu un pusaudzis tika nogādāts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Mediķi atgādina, ka nezināmās ūdenstilpnēs nav ieteicams lēkt ne uz galvas, ne uz kājām, jo tādējādi var gūt smagas traumas, visbiežāk, ļoti nopietnas mugurkaula traumas.

Savukārt Zemgales reģionā kāds septiņus gadus vecs zēns kritis no šūpolēm, tādējādi gūstot rokas lūzumu.

Vakar kāds vīrietis Vidzemes reģionā, veicot mājas remontdarbus uz jumta, zaudējis līdzsvaru un kritis no aptuveni četru metru augstuma, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

59 gadus vecais vīrietis guvis galvas un krūškurvja traumas, un mediķiem radušās aizdomas arī par mugurkaula skriemeļu bojājumu. Mediķi vīrieti stabilā stāvoklī nogādāja slimnīcā.

Savukārt Rīgas reģionā kāds 48.gadus vecs vīrietis darba vietā kritis pa trepēm no aptuveni trīs metru augstuma, kā rezultātā vīrietim konstatētas kājas, rokas un galvas traumas. Vīrietis stabilā stāvoklī tika nogādāts Rīgas austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Bet kāds 58 gadus vecs vīrietis Vidzemes reģionā guvis apdegumus pēc tam, kad viņš no plīts ņēmis kannu ar verdošu ūdeni, kanna aizķērusies un ūdens uzlijis uz vīrieša vēdera un kājas. Sākotnēji vīrietis uz apdeguma vietām uzsmērējis krējumu, tomēr sākušās stipras sāpes, tādēļ viņš vērsies pie mediķiem. Mediķi vīrietim snieguši ieteikumus, kā rīkoties līdz mediķu ierašanās brīdim.

Mediķi atgādina, ka pareizā rīcība šādos gadījumos ir apdeguma vietas dzesēšana zem vēsa tekoša ūdens vismaz 10 minūtes. Tāpat vienmēr var zvanīt un konsultēties ar mediķiem, ja cilvēks nav pārliecināts, kā pareizi rīkoties. Nepareizas rīcības rezultātā apdegumu sadzīšana var būt ilgstošāka, atgādina mediķi.

Vakar slimnīcā nogādāti divi cilvēki, kuriem sākusies alerģiska reakcija pēc kukaiņu kodumiem, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Kādu 81 gadu vecu sievieti Vidzemes reģionā, strādājot dārzā, vēdera rajonā un kājā sadzēlušas lapsenes. Sievietei sākusies alerģiska reakcija, tādēļ mediķi snieguši viņai palīdzību un nogādājuši slimnīcā.

Savukārt Zemgales reģionā kādam 37 gadus vecam vīrietim uz ielas galvā iedzēlusi lapsene, kā rezultātā viņam sākusies alerģiska reakcija. Ierodoties mediķiem, vīrieša stāvoklis tika stabilizēts un viņš tika nogādāts slimnīcā.

Rīgas reģionā kāds 45 gadus vecs vīrietis izsaucis mediķus pēc tam, kad viņam kājā iekodusi čūska, un vīrietis pieļāvis, ka tā varētu būt odze. Mediķiem ierodoties notikuma vietā, vīrieša stāvoklis bijis stabils un viņš nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1137 izsaukumiem, no tiem 220 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.