foto: Evija Trifanova/LETA
Raiskuma pagastā atrod pamestā zvejnieku tīklā sapinušos bērnu
Attēlam ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2017. gada 21. augusts, 19:19

Raiskuma pagastā atrod pamestā zvejnieku tīklā sapinušos bērnu

LETA

Svētdien Pārgaujas novada Raiskuma pagasta Auciemā, autoceļa Umurga-Cēsis-Līvi nomalē, 1968.gadā dzimusi sieviete atradusi apmēram divus gadus vecu zēnu, kura kājas bija sapinušās pamestā zvejas tīklā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Tā kā bērns nespēja paskaidrot, kā bija nokļuvis ceļmalā un no kurienes nācis, sieviete puisēnu nogādāja tuvākajā policijas iecirknī. Bērns esot bijis arī izsalcis, tāpēc sieviete viņu pabarojusi.

Pēc bērna nogādāšanas iecirknī policijas darbinieki informāciju par bērnu nodevuši bāriņtiesai, turklāt, sazinoties ar apkaimes iedzīvotājiem, tika mēģināts noskaidrot arī bērna vecākus.

Vēlāk policijas iecirknī ieradās bērna māte un vecmāmiņa, kurai bērns bija uzticēts pieskatīšanai, kamēr māte strādājusi. Kamēr vecmāmiņa gatavoja pusdienas, bērns, neviena nemanīts, aizklīdis līdz autoceļam.

Tāpat svētdien ap plkst.11 Alūksnē divi mazgadīgi bērni uzkāpuši uz piektā stāva atvērta loga palodzes. Notikuma vietā policija konstatējusi, ka 1988.gadā dzimusi piecu bērnu māmiņa nav pamanījusi, ka viņas desmit un septiņus gadus vecie bērni spēlējās uz palodzes.