MVT Vasaras mājā norisināsies Andra Grinberga, Kristīnes Madjares un Bruno Birmaņa izstāde “Kopā”
Kultūra
2017. gada 21. augusts, 17:42

MVT Vasaras mājā norisināsies Andra Grinberga, Kristīnes Madjares un Bruno Birmaņa izstāde “Kopā”

Karlīna Timofejeva

No 24. augusta līdz 3. septembrim fonda “Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38 būs aplūkojama Kristīnes Madjares, Bruno Birmaņa un Andra Grinberga izstāde “Kopā”, noslēdzot izstāžu ciklu "Ārup. Andris Grinbergs", portālu Kasjauns.lv informēja Fondā ''Mākslai vajag telpu''.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izstādē būs aplūkojama fotogrāfiju sērija, kas tapusi, kā sākotnējas idejas transformācija par mākslinieka Andra Grinberga vizuālā tēla izveidi izstāžu cikla ietvaros. Sākotnējo uzdevumu modes mākslinieks Bruno Birmanis risinājis daudz radošāk, jaunradot sešus oriģinālus tērpus, kam klāt nākusi mākslinieka Andra Grinberga attieksme, savu tēlu papildinot ar to, ko pats nodēvējis par “roku baletu”. Ideja realizēta Kristīnes Madjares fotogrāfijās.

Kristīnes Madjares, Bruno Birmaņa un Andra Grinberga izstādes “Kopā” norises laikā – ceturtdien, 31. augustā, plkst. 18.00 norisināsies mākslas teorētiķa un kuratora Kaspara Vanaga vadīts notikums, kas veltīts Intas Grinbergas un Andra Grinberga performances “Jēzus Kristus kāzas” 45. gadadienai.

Andris Grinbergs (1946) ir dzīves mākslinieks, kura nozīmīgākās darbības sfēras ir bijušas modes māksla, mākslas pedagoģija un prese. Tomēr 20. gadsimta otrās puses Latvijas mākslas kopainā viņš izceļas kā nozīmīga procesuālās mākslas virsotne, vienlaikus esot šī virziena aizsācējs un tagad – arī spožs šī mākslas veida klasiķis.

Kristīne Madjare (1987) ikdienā strādā kā neatkarīga fotogrāfe. Viņa ir Mākslai vajag telpu Vasaras mājas 2017. gada vasaras programmas “Ārup. Andris Grinbergs” oficiālās dokumentācijas un pašreklāmas attēlu autore. Viņas fotogrāfiju rokrakstu vada jūtība un emocionāla inteliģence.

Bruno Birmanis (1962) ir veidojis objektus, instalācijas un performances taču šobrīd strādā alternatīvās (konceptuālās) modes, modes dizaina, interjera radošo konceptu veidošanas jomās. Viņš ir radošu projektu kurators “BOLD Concept store” un tā dibināšanas partneris, un līdzīpašnieks.
Izstāžu sērijas “Ārup. Andris Grinbergs” ietvaros no 15. jūnija līdz 10. septembrim

“Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā norisināsies izstādes, autorvakari, lekcijas, diskusijas, performances, izrādes un radošās darbnīcas. Projekta kuratore ir topošās Andra Grinberga monogrāfijas autore Ieva Kalniņa. Vasaras programmā ir aicināti piedalīties vairāki autori, kuriem ir bijusi personiska sadarbība ar Andri Grinbergu viņa radošās darbības laikā. Izstādēs, izrādēs un performancēs piedalījās arī mākslinieki Andrejs Grants, Ivars Grāvlejs, Helēna Heinrihsone, dzejniece Ināra Eglīte un Andris Eglītis.

Projektu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome,  viesnīca “Promenade Hotel”, Ascendum biedrība, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Index cafe, VEF Riga, JCDecaux. Galvenais informatīvais atbalstītājs: Rīgas Viļņi. Informatīvais atbalsts: Satori.lv, TV24, Radio SWH, Arterritory.com. Fonds Mākslai vajag telpu izsaka pateicību Vasaras mājas izveidē: Dinai un Jānim Zuzāniem, Jeļenai Pankevičai, Ivaram Kesenfeldam, Aijai Šmidrei un arhitektu birojam “2727”.    
 

foto: "Mākslai vajag telpu"
Pasākuma plakāts.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās