foto: aluksne.lv
Alūksnes Pilssalā huligāni nakts melnumā izsvaida milzīgus akmens bluķus
Alūksnes Pilssalā nakts melnumā uzdarbojušies huligāni ar pārcilvēcisku spēku – viņi no zemes izrāvuši parka soliņus, kuri bija piestiprināti pie milzīgiem laukakmeņiem.
Novadu ziņas
2017. gada 22. augusts, 06:01

Alūksnes Pilssalā huligāni nakts melnumā izsvaida milzīgus akmens bluķus

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Alūksnes Pilssalas parkā vandāļi naktī uz ceturtdienu no zemes izrāvuši divus īpaši veidotus solus, kuri bija piestiprināti pie milzīgiem akmeņiem. Soli no zemes izrauti kopā ar milzīgajiem akmens bluķiem. Policija un pašvaldība meklē vaininiekus.

Pašvaldības labiekārtošanas aģentūras „Spodra” darbinieki konstatējuši, ka Pilssalā no stiprinājuma zemē naktī uz 17. augustu ir izlauzti divi īpaši veidoti soli. Tā kā solu koka daļas ir piestiprinātas ievērojama izmēra akmeņiem, jāsecina, ka to izlaušanai no zemes vainīgās personas ir pielietojušas gluži vai pārcilvēcisku spēku, informē Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Pašvaldība par šo gadījumu vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā. Pašvaldība ir aprēķinājusi arī nodarīto postījumu zaudējumus - tie ir gandrīz 100 eiro, nauda, kas nepieciešama, lai apkārtni sakārtotu un „spēka mitriķu” izrautos akmeņus ar soliņiem atkal ierakstu atpakaļ zemē.