foto: LETA
TV raidījums: Iespējama varas maiņa Daugavpilī
Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis piedalās Daugavpils domes rīkotajā konferencē "Bizness Daugavpilī un Latgales speciālajā ekonomiskajā zonā".
Politika
2017. gada 20. augusts, 23:45

TV raidījums: Iespējama varas maiņa Daugavpilī

LETA

Lai gan kopš pašvaldību vēlēšanām ir pagājis salīdzinoši īss laika posms, Daugavpilī iespējama varas maiņa, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Pirms aptuveni pusotras nedēļas notikusi iepriekšējā Daugavpils mēra un pašreizējā opozicionāra Jāņa Lāčplēša ("Latgales partija") tikšanās ar pašreizējo pašvaldības domes koalīcijas pārstāvi un vicemēru Rihardu Eigimu ("Mūsu partija"). Tikšanās bijusi Rīgā ar Zaļo un Zemnieku savienības vadību - Augustu Brigmani un Jāni Dūklavu. Eigims joprojām ir šī politiskā spēka pārstāvis. Brigmanis norāda, ka sapulci sasauca Eigims un Lāčplēsis.

Vai tikšanās apspriesta varas maiņa Daugavpilī, netiek atklāts. Lāčplēsis skaidro, ka runāts par pilsētas darba organizēšanu pilsētnieku un pilsētas interesēs. Uz tiešu jautājumu, vai tikšanās apspriesta varas maiņa Daugavpilī, Lāčplēsis atbildēja, ka tika apspriesti dažādi modeļi, kā labāk pilsētā izveidot politisko situāciju. Viņš uzsvēra, ka neuztur savu kandidatūru pilsētas mēra amatam un ir gatavs izskatīt citus variantus, tajā skaitā ievēlot par domes priekšsēdētāju Eigimu, vai kādu citu no "Mūsu partijas" saraksta.

Savukārt Eigims norāda, ka ir dzirdējis par sarunām starp "Saskaņu" un "Latgales partiju". Viņaprāt, tas ir labi, ka ar "Latgales partiju" kāds runā. Slikti būtu bijis, ja ar viņiem neviens nerunātu. Eigims noliedza, ka "Mūsu partija" risinātu sarunas ar "Latgales partiju".

Kā vēsta raidījums, lai stiprinātu savas pozīcijas Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) iecēlis amatos visus Eigima frakcijas deputātus. Līvija Jankovska iecelta par vicemēri un speciālās ekonomiskās zonas vadītāju, Igors Prelatovs saņēmis tehniskā direktora amatu uzņēmumā "Daugavpils ūdens" un priekšsēdētāja amatu jaunizveidotajā Pilsētas saimniecības komitejā. Aivars Zdanovskis visticamāk kļūšot par jauno Daugavpils slimnīcas vadītāju.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir opozicionāriem - "Latgales partijai”, piecas pašreizējā mēra Andreja Elksniņa pārstāvētajai “Saskaņai”, un četras Eigima - Mūsu partijai”.