foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Tiesa apcietina metadonu iedzērušā bērna māti un tēvu
Policijā sākts kriminālprocess par personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības.
112
2017. gada 18. augusts, 16:28

Tiesa apcietina metadonu iedzērušā bērna māti un tēvu

LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu vecākiem, kuras divus gadus vecais bērns smagi saindējās ar metadonu, informēja tiesā.

Vakar policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka kādā dzīvoklī Rīgā konstatēts, iespējams, ar metadonu saindējies mazgadīgs bērns, kuram tika konstatēta klīniskā nāve, taču pēc veiksmīgas reanimācijas bērns smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā. Mediķu palīdzību bija izsaukuši bērna vecāki.

Jau tajā pašā dienā policija aizturēja bērna vecākus - 1978.gada dzimušo bērna tēvu un 1979.gadā dzimušo bērna māti, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu un zādzībām.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas ārstējušās no narkotiku atkarības, tāpēc viņiem bijusi nozīmēta metadona programma. Pēc sākotnējās informācijas, vecāki viegli pieejamā vietā bija atstājuši pudeli ar stipro medikamentu. Naktī, kad abi vecāki gulēja, bērns bija atradis pudeli ar metadonu un izdzēris tās saturu. Bērna māte, izdzirdot, ka bērns sāka dīvaini elpot, pamodināja bērna tēvu, kurš ieraugot, ka bērns kļuvis pavisam bāls, sācis bērnam mākslīgo elpināšanu un izsaucis mediķus.

Cietušais bērns šobrīd smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, par notikušo policija informējusi Bāriņtiesu.

Policijā sākts kriminālprocess par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības dēļ. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tēmas