foto: Publicitātes foto
Policija izmeklē Saulkrastu pludmalē pastrādātu dzimumnoziegumu pret 4 gadus vecu meitenīti
Ilustratīvs foto
112
2017. gada 18. augusts, 12:03

Policija izmeklē Saulkrastu pludmalē pastrādātu dzimumnoziegumu pret 4 gadus vecu meitenīti

Kasjauns.lv

Valsts policija ir saņēmusi informāciju, ka 16. augustā Saulkrastu pludmalē, kāds vīrietis, iespējams, veicis netiklas darbības pret apmēram četrus gadus vecu meiteni, portālu Kasjauns.lv informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess un policisti pārbauda saņemto informāciju.

Vakar, 17. augustā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka pret mazgadīgu bērnu, iespējams, ir veikts dzimumnoziegums. Proti, lieciniece ziņoja, ka iepriekšējā dienā, 16. augustā, Saulkrastu pludmalē nepazīstams vīrietis esot piegājis pie aptuveni četrus gadus vecas meitenītes un aicinājis viņu glāstīt savu dzimumlocekli.

Bērna vecāki pagaidām nav ziņojuši par notikušo.

Saistībā ar minēto ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 16. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Šobrīd policisti pārbauda saņemto informāciju. Jāpiemin, ka izmeklēšanu sarežģī apstāklis, ka lieciniece par notikušo ir ziņojusi vien 24 stundas pēc iespējamā nozieguma. Diemžēl pēdējā laikā bieži novērojami gadījumi, kad iedzīvotāji, kuri kļuvuši par noziegumu lieciniekiem, vispirms par to paziņo sociālajos tīklos, vien pēc laika vēršoties policijā vai pat nevēršoties vispār.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu notikušā aculiecinieku, tāpat arī cietušā bērna vecākus un citus iedzīvotājus, kuriem ir informācija par līdzīgiem gadījumiem Saulkrastos. Informēt policiju iespējams pa tālruni 67950350, 110 vai vēršoties Saulkrastu policijas iecirknī.

"Šodien medijos izskanējušais notikums vēlreiz atgādina: nekad nav par agru izglītot bērnus par viņu personisko drošību attiecībās ar citiem cilvēkiem.

Lai pasargātu bērnus no seksuālas izmantošanas, "Centrs Dardedze" iesaka katrā ģimenē un bērnudārza grupiņā iemācīt bērniem "Biksīšu likumu": neviens nedrīkst bērnam pieskarties ķermeņa vietās, ko parasti sedz apakšbiksītes, un arī bērns nedrīkst šajās vietās pieskarties citiem. Varam bērnam paskaidrot, ka atsevišķās situācijās - palīdzot mazgāties vai pie ārsta - pieaugušie var pieskarties bērnam, bet bērns vienmēr var pateikt “nē”, ja tas viņam liek justies slikti vai neērti. Savukārt, ja kāds cilvēks mēģinājis bērnam pieskarties biksīšu zonā vai licis pieskarties sev, tas noteikti jāizstāsta pieaugušajam, kam viņš uzticas (un pieaugušajiem bērnos jāieklausās - pat tad, ja stāstītajam negribas ticēt).

Svarīgi to iemācīt jau mazotnē, jo diemžēl pirmsskolas vecuma bērnam, ar kuru neviens nav runājis par ķermeņa robežām, ir ļoti grūti izvērtēt, kāda veida pieskārieni ir pieļaujami un kādi nav," skaidro "Centrs Dardedze" prevences programmu vadītāja Agnese Sladzevska.