foto: LETA
Rīgas dome atļauj pie valdības nama mītiņot pret dārgo OCTA
Rīgas dome apstiprinājusi mītiņu pie Ministru kabineta pret OCTA apdrošināšanas sadārdzināšanu.
2017. gada 17. augusts, 17:18

Rīgas dome atļauj pie valdības nama mītiņot pret dārgo OCTA

LETA

Rīgas dome apstiprinājusi mītiņu iepretim Ministru kabineta ēkai pret Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas sadārdzināšanu, sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Mītiņš notiks 25.augustā plkst.19 Brīvības bulvāra koku alejā iepretim Ministru kabineta ēkai.

Viņš skaidroja, ka Rīgas dome apstiprinājusi fiziskas personas iesniegumu par mītiņu 25.augustā plkst.19 Brīvības bulvārī iepretim Ministru kabineta ēkai. Mītiņa mērķis ir paust viedokli pret OCTA apdrošināšanas sadārdzināšanu.

Vidauskis arī norādīja, ka mītiņam pieteikti 45 cilvēki, un dome apstiprinājusi rīkotāju pieteikumu pasākumā izmantot skaņu pastiprinošu aparatūru.

Sociālajā tīklā "Facebook" uzmanību izpelnījies Rīgas cīņu sporta skolas direktora un kādreizējā Stopiņu novada domes deputāta Jurija Vasiļjeva ieraksts, kurā viņš pauž savu neapmierinātību ar OCTA apdrošināšanas cenas pieaugumu, un aicina iedzīvotājus piedalīties mītiņā.

Vasiļjeva publicētais video skatīts nu jau vairāk nekā 36 000 reizes, un ar to dalījušies vairāk nekā 2000 sociālā tīkla lietotāji. Tāpat viņš apgalvo, ka ikkatram mītiņa apmeklētājam tiks sniegta iespēja publiski izteikties, kā arī tiks vākti iedzīvotāju paraksti pret šo apdrošināšanas cenu paaugstinājumu.