foto: Evija Trifanova/LETA
75 Īrijas vidusskolu beidzēji saņem diplomus latviešu valodā
75 Īrijas vidusskolu absolventu šogad sekmīgi nokārtojuši eksāmenus latviešu valodā.
Sabiedrība
2017. gada 18. augusts, 05:48

75 Īrijas vidusskolu beidzēji saņem diplomus latviešu valodā

Kasjauns.lv

75 Īrijas vidusskolu beidzēji saņēmuši atestātus, kuros minēts, ka viņi sekmīgi nokārtojuši eksāmenu latviešu valodā. Beidzot Īrijas vidusskolas, absolventi eksāmenu svešvalodā var kārtot arī kādā no Eiropas Savienības valsts oficiālajām valodām.

Diplomus par vidusskolas beigšanu 16. Augustā saņēma gandrīz 60 000 absolventu. Daļa no viņiem kārtoja eksāmenu arī kādā no ES valodām, tai skaitā arī latviešu valodā. Kā jau ierasts, šo eksāmenu kārtotāju vidū vispopulārākā bija poļu valoda.

Eksāmenu poļu valodā šogad lika 693 studenti, kas ir nedaudz mazāk kā pagājušajā gadā, kad šo pārbaudījumu kārtoja 717 vidusskolēni. Tālāk seko lietuviešu valoda – 213 (pagājušajā gadā – 202), rumāņu valoda – 193 (pagājušajā gadā – 167), portugāļu valoda – 84 (pagājušajā gadā – 95) un latviešu valoda – 75 (pagājušajā gadā – 73), vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls baltic-ireland.ie.

Jāpiebilst, ka pirms trijiem gadiem divās Īrijas vidusskolās – Navanā un Droghedā oficiāli sāka mācīt latviešu valodu un naudu skolotāju algošanai toreiz piešķīra Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departments.