Rīgā notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi
Palutiniet savas māmiņas svētkos!
Runā Rīga
2016. gada 5. maijs, 11:16

Rīgā notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi

Jauns.lv

Svētdien, 8. maijā – Mātes diena! Rīgas kultūras centros un baznīcās māmiņām un vecmāmiņām par godu notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi. Nedēļu vēlāk, 15. maijā, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt arī Starptautiskajai ģimenes dienai veltītus sarīkojumus. Ieeja svētku pasākumos ir bez maksas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mātes dienā plkst. 12.00 svētku koncerts „Ar mīlestību māmiņai ” notiks Brīvības gatvē 266, kurā uzstāsies VEF Kultūras pils kolektīvi. Plkst. 13.00 būs iespēja apmeklēt kādu no svētku koncertiem divās norises vietās - kultūras centrā „Mazā ģilde” un Kultūras centrā “Iļģuciems”. „Mazajā ģildē” būs koncerts „Ar saules zaķēniem rotaļāties”, kurā uzstāsies bērnu popgrupa „Podziņas” kopā ar aktrisi Vitu Baļčunaiti un komponistu Valdi Zilveri. Savukārt Iļģuciemā skatītājiem būs iespēja vērot koncertuzvedumu „Laimes lācis”, kurā piedalīsies bērnu popgrupa „Ildzēni” un teātra studijas „Rampa” dalībnieki. Plkst. 14.00 apmeklētājus priecēs soliste Aija Andrejeva un instrumentālā grupa koncertā „Soļi”, kas notiks Kultūras centrā „Imanta”.

Plkst. 15.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”, koncertā „(t)Elpa” uzstāsies „Jasmīnas koris”, laikmetīgās dejas kompānijas „Ārā” dejotāji, Renārs Kaupers, Viktorija Pakalniece, Asnate Rancāne, Elīna Seile, Stasis Judins, Raimonds Tiguls, diriģenti Aita Ikauniece un Jānis Strapcāns. Tajā pašā laikā Rīgas Domā būs labdarības koncerts „Uzzied eņģeļu koks”, kurā piedalīsies Emīla Dārziņa jauktais koris, Ādažu mūzikas un mākslas vidusskolas saksofonistu kvintets, Zane Gudrā un Aivars Gudrais. Koncertu rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība sadarbībā ar kustību „Mans Doms”. Ieeja koncertā būs par ziedojumiem.

Mātes dienā arī Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts „Cik pasaule šī ir skaista”. Koncerta apmeklētāji varēs redzēt Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas meiteņu kora „Vivace” un mūzikas skolas 1. un 2. klašu meiteņu ansambļa, kā arī perkusionista Mārtiņa Miļevska sniegumu.  Koncerts sāksies plkst. 17.00.  

Mātes dienā uz svētku ekskursiju apmeklētājus gaida arī muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs”.

Mātes un ģimenes dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto