foto: LETA
Nolūdzies pat Aglonā: politiķim Jānim Urbanovičam kļuvis kauns par sevi
Jūs varbūt smiesities par mani, bet es ne tikai palūdzu piedošanu Barčas kundzei, bet biju arī Aglonā, šorīt televīzijā sacīja Jānis Urbanovičs.
Politika
2017. gada 16. augusts, 09:36

Nolūdzies pat Aglonā: politiķim Jānim Urbanovičam kļuvis kauns par sevi

Kasjauns.lv

"Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs, viesojoties LTV "Rīta panorāmā", atzinis: pēc tā dēvēto oligarhu sarunu publiskošanas viņam kļuvis "kauns par savu vaļību".

15 minūšu garajā sarunā Jānis Urbanovičs klāsta, kā šobrīd klājas partijai, kāda ir politiskā vide valstī un cita starpā atklāja, ka pēc tam, kad žurnāls "Ir" publiskoja "virtuves" sarunas par politikas veidošanu Latvijā, viņam kļuvis kauns par sevi.

Vaicāts, vai Urbanovičs ir sevi izvērtējis šo sarunu kontekstā, politiķis droši teic, ka ir gan. "Es pat būtu laimīgs, ja parādītos visi citi mīļie un mīlamie politiķi, kuri tur bija, kurus es redzēju un satiku," pauda Urbanovičs, gan neatklājot, par kuriem tieši cilvēkiem ir runa. 

"Izmeklēšanas komisija - Sudraba un "visi pārējie judini" -  zaudēs jebkādu godu, ja viņi nepubliskos visus uzvārdus," sacīja Urbanovičs. Viņš ar nepacietību gaida stāstus, ko runājuši citi. Cita starpā politiķis piebilda, ka ar neuzticību skatās uz komisijas izmeklētāju Andreju Judinu, taču Sudrabas figūra viņā viešot cerības.

"Ir jau skaidrs, kuri ir tie nelieši, bet lai tad visi ir tur iekšā, lai par visiem mēs uzzinām!" izteicās "Saskaņas" viens no līderiem.

Runājot par sevi oligarhu sarunu kontekstā, Urbanovičs atklāja, ka juties pagalam nepatīkami, izlasot savas rupjības (sarunās atklājās, ka viņš deputāti Barču nosauc par pīzdu - red.piez.) un "briesmīgi sakaunējies".

Sapratis, ka pirmais, kas jādara - jāatvainojas. Viņš Barčas kundzei esot atvainojies, un arī nupat Aglonā lūdzis (šķiet, Dieva) piedošanu par savu vaļību.

Tomēr Urbanovičs kavējas pārdomās, "vai tiešām es tā darīju". Viņš īsti nevar atcerēties senos notikumus un konkrēto epizodi, kad viņš rupji izteicies par Aiju Barču.

Pilnu interviju ar Jāni Urbanoviču skaties LTV materiālā: