Aizturētie 110 cilvēki telefoniski apkrāpuši ķīniešus - summas mērāmas vairākos miljonos
Saulkrastos aizturētais noziedzīgais grupējums izkrāpis vairāk kā 2 miljonus no Ķīnas iedzīvotājiem.
112
2017. gada 15. augusts, 13:37

Aizturētie 110 cilvēki telefoniski apkrāpuši ķīniešus - summas mērāmas vairākos miljonos

Jauns.lv

Pirmdien Saulkrastos aizturētais noziedzīgais grupējums izkrāpis vairāk nekā divus miljonus eiro no Ķīnas iedzīvotājiem, preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krāpšana notikusi izmantojot telefonkrāpšanas metodes, skaidroja Lazdiņš, piebilstot, ka krāpšana veikta laika posmā no šī gada marta līdz jūlija beigām.

VP saņēma tiesiskās palīdzības lūgumu no Ķīnas, kā rezultātā veikta izmeklēšana un operatīvās darbības divu mēnešu garumā, kas rezultējusies pirmdien veiktajā operācijā, skaidroja Lazdiņš.

Tāpat viņš minēja, ka palīdzība saņemta no Valsts robežsardzes, jo iesaistīts liels skaits aizdomās turamo, kuriem nav skaidra izcelsmes valsts, kā arī ir aizdomas par to, vai viņi atrodas Latvijā legāli.

Pirmdien vērienīgā operācijā Rīgā un tās apkaimē aizturējusi 110 cilvēkus, informēja VP. Operācija tika veikta ar ceļu būves firmu "Binders" piederošā ēkā, kurā atrodas "Binders" Mehanizācijas departaments. Uzņēmums šīs telpas neizmanto un tās ar nomas līgumu ir nodotas izmantošanai citai juridiskai personai.

"Binders" pārstāve Vita Noriņa sacīja, ka šā gada 26.jūnijā "Binders" noslēdza nomas līgumu ar SIA "Sirtaki" par "Binders" neizmantotās ēkas iznomāšanu biroja vajadzībām.

"Mūsu rīcībā ir informācija, ka Valsts policija operāciju veica sakarā ar starptautisku tiesiskās palīdzības lūgumu. Tāpat skaidrs, ka "Sirtaki" ir pārkāpis nomas līguma noteikumus un tāpēc šo nomas līgumu "Binders" lauzīs," sacīja Noriņa, piebilstot, ka policijas operācija nebija vērsta pret uzņēmumu "Binders".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Sirtaki" ir mobilās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs, tomēr 2015.gadā uzņēmums saimniecisko darbību nav veicis. 2016.gada pārskats vēl nav iesniegts.

"Sirtaki" 100% kapitāldaļu īpašnieks kopš šā gada 3.aprīļa ir 1993.gadā dzimušais Jānis Dravnieks. Līdz tam 100% "Sirtaki" kapitāldaļu piederēja Liānai Krjukovai, bet līdz šī gada februārim 100% kapitāldaļu īpašniece bija Sabīne Nicecka.

"Sirtaki" reģistrēts 2014.gada janvārī un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās