Runā Rīga
2016. gada 5. maijs, 15:45

Šā gada rudenī ar pašvaldības atbalstu atsāks veikt dzīvojamo māju energoauditus

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti, ceturtdien, 5. maijā, atbalstīja Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA) priekšlikumu novirzīt dzīvojamo māju energoauditiem finansējumu 62 606 eiro apmērā, kas savulaik bija paredzēts projektam „Tehniskās paraugdokumentācijas izstrāde 12 tipveida daudzdzīvokļu māju renovācijai”.

Kā komitejas sēdē skaidroja (REA) direktors Timurs Safiuļins, finansējuma novirzīšana energoauditiem būtu daudz lietderīgāka, jo par šo summu iespējams sagatavot auditus vismaz 150 dzīvojamām mājām. Savukārt kopš 2013.gada pieteiktā projekta uzsākšanu kavējusi nesakārtotā situācija dzīvojamo māju pārvaldīšanas jomā, kā arī šim nolūkam nepietiekamais finansējums.

Dzīvojamo ēku energoauditi ir nepieciešami, lai realizētu pirmo posmu dokumentu sagatavošanai, kas vēlāk ļauj sagatavot pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai māju renovācijai, kuras rezultātā siltumenerģijas patēriņu iespējams samazināt par 40-60%.

REA jau ir pozitīva energoauditu organizācijas pieredze. Ja aģentūras priekšlikums par finansējuma mērķa maiņu tiks atbalstīts, tad jau šogad septembrī varēs atsākt energoauditu veikšanu. Pašvaldība līdzfinansēs līdz pat 80% no energoaudita izmaksām, bet ne vairāk kā EUR 426,86 vienai mājai. Projekta „Mājokļu energoauditi 2016” īstenošanā REA iecerējusi sadarboties ar SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”.

Papildinformācija:

www.rea.riga.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Zilgma Kukle/LETA