"Lupatiņi" priecēs mazos rīdziniekus Ģimenes dienā kinoteātrī "Splendid Palace"
„Lupatiņu“ animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju "Lielo Kristapu" par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012. gadā.
Kultūra
2016. gada 5. maijs, 16:39

"Lupatiņi" priecēs mazos rīdziniekus Ģimenes dienā kinoteātrī "Splendid Palace"

Jauns.lv

15. maijā pulksten 12:00 kinoteātrī “Splendid Palace” rīdziniekiem būs iespēja atzīmēt Ģimenes dienu kopā ar Latvijā iemīļotajiem animācijas filmiņas “Lupatiņi” tēliem. Uz lielā ekrāna tiks demonstrētas “Lupatiņu” filmiņas, bet pirms seansam izskanēs “Lupatiņu” komponista Jēkaba Nīmaņa grupas koncerts "LuPantiņi". Jau no plkst. 11:00 un arī pēc seansa bērniem tiks piedāvātas dažādas radošās darbnīcas par Lupatiņu tēmu. Bērniem, mammām un tētiem būs iespēja nobaudīt gardu branču restorānā “Tinto” par ģimenēm īpaši draudzīgu cenu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Animācijas filmiņas “Lupatiņi” paredzētas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Ģimenes dienā būs iespēja vērot piecas jaunākās studijas “Atom Art” veidotās “Lupatiņu” sērijas: “Kā Lupatiņi būvēja māju“, „Kā Lupatiņi veseļojās“, „Kā Lupatiņi kārtoja“, „Kā Lupatiņi slēpās“ (2015) un „Kā Lupatiņi precējās“ (2014) (režisors Edmunds Jansons).

Pasākuma video treileris: https://vimeo.com/165401111.  Koncertā skanēs speciāli filmām komponētas dziesmas no bērnu dziesmu albuma „LuPantiņi“, kuras atskaņos to autors komponists Jēkabs Nīmanis ar grupu.

„Lupatiņi“ ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo skaistā auduma mājiņā un iepazīst pasauli. Jaunākajās filmiņās Lupatiņi pēta dažādas dzīvei noderīgas lietas - kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai var izārstēties, ēdot konfektītes, ar ko būtu interesanti precēties, - un noskaidro, kurš no viņiem prot vislabāk noslēpties.

„Lupatiņu“ animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju "Lielo Kristapu" par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012. gadā. „Lupatiņu“ stāstus radījuši dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons, komponists Jēkabs Nīmanis, aktieris Kaspars Znotiņš u.c.

“Lupatiņu“ Ģimenes diena norisinās ar sulu, nektāru un sulas dzērienu zīmola "Gutta" atbalstu. Lai animācijas filmu baudīšana būtu vēl aizraujošāka, zīmola "Gutta" tehnologi ir pagatavojuši īpašus "Lupatiņu" nektārus, kuru iepakojumu rotā iecienītie animācijas filmu tēli – Lupatiņi.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas: www.splendidpalace.lv un kinoteātra kasē.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto