foto: Ekrānuzņēmums no LVĢMC.
Sestdienas vakarā sinoptiķi izsludina oranžo brīdinājumu visai Latvijai
Visā valstī spēkā oranžais brīdinājums.
Sabiedrība
2017. gada 12. augusts, 20:24

Sestdienas vakarā sinoptiķi izsludina oranžo brīdinājumu visai Latvijai

Kasjauns.lv / LETA

Sestdienas vakarā, kad tveici daudzviet valstī nomainīja spēcīgs negaiss, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi publicējuši oranžo brīdinājumu par laika apstākļiem visā valstī. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Meteorologi vēstī, ka sestdienas vakarā atsevišķos rajonos, galvenokārt austrumos, turpināsies pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 20-22 metriem sekundēm, kā arī stiprām lietusgāzēm un lielu krusu. 

Līdzīga situācija gaidāma arī galvaspilsētā, kur vēja brāzmas var sasniegt 20 metru sekundē spēku. 

Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. 

Sinoptiķu skaidrojumā teikts: "Tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Esiet modrs un interesējieties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Esiet zinošs par riskiem, kas varētu būt neizbēgami. Sekojiet līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas (piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības)!"

Sestdienas vakarā no Lietuvas dienvidiem līdz Somijai stiepjas pērkona negaiss, kas daudzviet atnesis vētru un milzīgus krusas graudus. 

Divu stundu laikā šajā joslā reģistrēti vairāk nekā 30 tūkstoši zibens spērienu.

Igaunijas ziemeļrietumu piekrastē novērotas vēja brāzmas līdz 38 metriem sekundē (m/s). Vējš radījis lielus postījumus arī citviet Baltijā, vairākiem desmitiem tūkstošu māju pārtrūkusi elektroapgāde.

Salacgrīvas ostā, Latvijā, reģistrētas vēja brāzmas līdz nepilniem 25 m/s, un vietām valstī vēja spēks, iespējams, bijis vēl lielāks.
No Latvijas un Lietuvas pienākušas ziņas par milzīgu krusu - lielāko graudu diametrs vietām sasniedzis sešus centimetrus.
Stipras lietusgāzes īslaicīgi applūdinājušas ielas un pagalmus.
Pērkona negaiss turpina plosīties Baltijas valstu centrālajā un austrumu daļā.
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās