Nacionāļi lūdz Ušakovu nepiedalīties 9.maija svinībās
Nacionālais bloks nosūtījis aicinājumu Rīgas mēram.
Politika
2016. gada 5. maijs, 19:20

Nacionāļi lūdz Ušakovu nepiedalīties 9.maija svinībās

Jauns.lv

Rīgas domes Nacionālās apvienības (NA) frakcijas deputāti aicina domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu ("Saskaņa") nepiedalīties tā dēvēto 9.maija svinību pasākumos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NA norāda, ka tā vietā, lai veltītu pilnu darba dienu rīdzinieku problēmu risināšanai, kas nav mazums, Ušakovs gadiem ir spodrinājis savu tēlu, piedaloties pasākumos, kuros pausta Latvijas okupētājvalsts – Padomju Savienības juridiskās mantinieces - Krievijas vēstures interpretācija Otrā pasaules kara un Latvijas otrreizējas padomju okupācijas jautājumā.

RD NA frakcijas deputāti arī aicina pievērst uzmanību vai domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Vadims Baraņņika vadītā biedrība "9maijs.lv" nenodod ziedojumus tiem cilvēkiem, kuri "Lielā Tēvijas kara dalībnieka" statusu saņēmuši par piedalīšanos Latvijas nacionālo partizānu fiziskā noslepkavošanā pēc Otrā pasaules kara beigām.

Padomju okupācijas periodā kaujas darbības pret Latvijas nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem ar speciālās LPSR VDK komisijas atzinumu tika pielīdzinātas darbībai tā sauktajā "Lielajā Tēvijas karā", atgādina NA.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA