Kultūra
2016. gada 5. maijs, 22:50

Mūsu Justs Eirovīzijā neizblamēsies, bet uzvara gan spīdot krieviem vai frančiem. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas dalībnieks Justs Sirmais ar dziesmu "Heartbeat", kurš starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā, visdrīzāk, iekļūs finālā un tad cīnīsies par vietu labāko desmitniekā, prognozē uzņēmums "Optibet".

Pēc bukmeikeru domām, šogad par uzvarētāja titulu Eirovīzijas dziesmu konkursā reāli cīnīsies divas pārstāves - Krievija ar Sergeja Lazareva izpildīto dziesmu "You Are The Only One" un Francija ar mūziķa Amira paša sacerēto un izpildīto dziesmu "J’ai cherché".

Pēc bukmeikeru domām, šogad pārliecinošākās kandidātes uz uzvaru Eirovīzijā ir Krievija un Francija. Krievijas pārstāvim Lazarevam esot perfekta Eirovīzijas formāta dziesma, kuru sarakstījuši Eirovīzijas leģendas Dimitris Kontopouloss un Filips Kirkorovs. Dziesmas izpildītāja starptautiskā atpazīstamība arī ir vērā ņemams garants tās panākumiem šā gada Eirovīzijā, tādēļ "Optibet" bukmeikeri vērtē Krievijas izredzes uzvarēt ar 23% varbūtību.

Tāda ir Krievijas dziesma (starp citu, jau teju 9 miljoni skatījumi YouTube):

Francija konkursam izvirzījusi dziesmu ar ļoti melodisku sākumu, kurā var lieliski novērtēt izpildītāja Amira samtaino balss tembru, un dinamisku Eirovīzijas dziesmu konkursa formāta piedziedājumu. Iespējams, šī vienkāršība dāvās Francijai lielas izredzes uzvarēt konkursā. Bukmeikeri Francijas izredzes vērtē ar 21% varbūtība.

Franču piedāvājums šogad ir šāds:

Tuvākā sekotāja abām līderdziesmām ar 9% izredzēm uzvarēt Eirovīzijā bukmeikeru vērtējumā ir Austrālija, kas Eirovīzijai deleģējusi 2013.gada "X Factor" uzvarētāju "Dami In" un dziesmu "Sound of Silence".

Savukārt Zviedrijai un Maltai pašlaik tiek lēstas vienādas izredzes uzvarēt - 4%, lai gan abas dziesmas ir krasi atšķirīgas, bet Bulgārija šogad cīnīšoties par iespēju iekļūt Eirovīzijas labāko pieciniekā. Bulgāriju šogad konkursā pārstāv māksliniece Poli Genova, kurā konkursā piedalās jau otro gadu.

Latviešu Justa dziesma:

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 10.maijā un 12.maijā, bet lielais fināls - 14.maijā. Justs konkursa otrajā pusfinālā uzstāsies ar pirmo kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas pārstāvjiem. Abus pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV 1.kanālā.

Pērn Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pateicoties dziedātājas Aminatas Savadogo sniegumam, ieņēma sesto vietu.


LETA/Foto: AFP/Evija Trifanova/LETA/Sputnik/Scanpix/LETA