Skandalozā "Padomju stāsta" autors Šnore radījis jaunu filmu
Edvīns Šnore izveidojis jaunu dokumentālo filmu par Baltijas valstu partizānu bruņoto pretestību.
Kultūra
2016. gada 5. maijs, 23:27

Skandalozā "Padomju stāsta" autors Šnore radījis jaunu filmu

Jauns.lv

Režisors un deputāts Edvīns Šnore (VL-TB/LNNK) izveidojis jaunu dokumentālo filmu "Nezināmais karš: Baltijas pretošanās" ("The Unknown War: Baltic Resistance"), kas vēsta par Baltijas valstu partizānu bruņoto pretestību Padomju Savienības varai.

Filmas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka tā tapusi, izmantojot iepriekš nepublicētus vēstures avotus, arhīvu dokumentus, partizānu un čekas veterānu atmiņas. Kā eksperti-komentētāji filmā piedalās ASV drošības dienestu analītiķis Džons Pradoss, Lielbritānijas slepeno dienestu vēstures pētnieks Stīvens Dorils un igauņu vēsturnieks Marts Lārs.

"Nezināmais karš: Baltijas pretošanās" ir angļu valodā ar titriem latviešu valodā.

Filma ir 43 minūtes gara.

Filmas treileris:

Līdz šim Šnore bija veidojis filmu "Padomju stāsts", kuras galvenie pieturas punkti ir 1932. un 1933.gada mākslīgi izraisītais bads Ukrainā jeb "golodomors", poļu virsnieku noslepkavošana Katiņā 1940.gadā, SS un čekistu sadarbība, masu deportācijas Padomju Savienībā un medicīniskie eksperimenti, kas tika veikti ar gulaga sistēmā ieslodzītajiem.

Par to filmā runā unikāli arhīvos iegūti kadri, filmas veidotāju pieaicinātie gan krievu, gan rietumvalstu eksperti un arī padomju represijas pārdzīvojušie.

"Padomju stāsts" (pilnā garumā):

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA