foto: LETA
Maksātnespējas administratoru Durevski nolemj paturēt apcietinājumā
Aizturētais maksātnespējas administrators Nauris Durevskis tiek konvojēts uz tiesas sēdi.
2017. gada 10. augusts, 14:00

Maksātnespējas administratoru Durevski nolemj paturēt apcietinājumā

Kasjauns.lv/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien nolēma noraidīt pieteikumu par drošības līdzekļa maiņu atstādinātajam maksātnespējas administratoram Naurim Durevskim un paturēja viņu apcietinājumā, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apcietinājumu maksātnespējas administratoriem Mārim Sprūdam, Ilmāram Krūmam un Naurim Durevskim Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa kā drošības līdzekli piemēroja 9.jūnijā. Tai dienā tika apcietināts arī finansists Jorens Raitums, kuru policija jau pēc pāris dienām atbrīvoja, piemērojot viņam ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Krūms no apcietinājuma atbrīvots 26.jūlijā.

Administratori patlaban atcelti no pienākumu pildīšanas.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi divus atsevišķus kriminālprocesus. Vienā figurē Sprūds kopā ar Krūmu un Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo "Trasta komercbanku".

Otrajā lietā figurē Durevskis. Viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu.

Iepriekš tapa arī zināms, ka citā prokuratūras izmeklētā kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumu "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos starp aizdomās turētajiem ir Sprūds, viņa dzīvesbiedre maksātnespējas procesa administratore Ilze Gulbe, kā arī kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, bijušais nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.