Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa esot bērna gaidībās?
Igaunijā spriež, ka valsts pirmais pāris esot mantinieka gaidās. Pagaidām tie ir tikai minējumi, un Prezidenta kanceleja tos komentēt atturas.
Sabiedrība
2016. gada 6. maijs, 06:52

Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa esot bērna gaidībās?

Jauns.lv

Igaunijas pirmā lēdija latviete Ieva Ilvesa esot mazuļa gaidībās un drīzumā, iespējams, Igaunijas pirmajam pārim būšot mantinieks. Pēdējās pāris dienās mūsu ziemeļu kaimiņzemē nerimst runas, ka Ilvesu pārim gaidāms ģimenes pieaugums. Igaunijas prezidenta kanceleja šīs runas nekomentē.

„Pie mums jau pāris dienas visi dzeltenās preses izdevumi spriež, ka Ilvesas kundze esot bērniņa gaidībās. Otrdien mūsu pirmais pāris bija devies vizītē uz Narvu. Šo vizīti fiksēja fotogrāfi un preses cilvēki pamanīja, ka Ilvesas kundzes puncis kļuvis apaļīgāks. Tas nozīmējot, ka viņa ir bērniņa gaidībās. Es gan to nemāku teikt – it kā ir, it kā nav. Nezinu... Bet pēc pāris nedēļām to jau noteikti varēs pateikt. Prezidenta kanceleja šīs runas līdz šim nav komentējusi,” portālam Kasjauns.lv pastāstīja igauņu žurnāliste, izdevuma „Ko Ārsti Tev Nestāsta” igauņu versijas redaktore Helle Raidla.

Narvā Ilvesu pāris apmeklēja vietējo robežapsardzības punktu, lai pārliecinātos, kā tiek apsargāta Eiropas Savienības austrumu robeža. Savukārt Ilvesa apmeklēja Narvas slimnīcas bērnu nodaļu. Ilvesa uzteica vietējos mediķus, ka viņi mazos pacientus ārstē, izmantojot visus jaunākos medicīnas sasniegumus. „Iespējams, šis slimnīcas apmeklējums nebija nejaušs,” raksta igauņu portāls elu24.postimees.ee.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka 2. janvārī Igaunijā, Hallistes baznīcā, salaulājās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce. Ilvesam tās bija trešās, bet Kupcei pirmās laulības. Abiem no iepriekšējās attiecībām jau ir bērni.

Igauņu grupas „Kalevimehed” veltījums valsts pirmajai lēdijai

         

Elmārs Barkāns/Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei, Facebook, Twitter, Wikipedia, president.ee, Evija Trifanova/LETA, AFP/LETA