Parakstīts līgums par Opolais koncertu Latvijas Nacionālajā operā; biļetes sāk pārdot šodien
Pēc piecu gadu prombūtnes Latvijā ar īpaši sagatavotu soloprogrammu rudenī atgriezīsies pasaules operzvaigzne Opolais.
Kultūra
2016. gada 6. maijs, 12:26

Parakstīts līgums par Opolais koncertu Latvijas Nacionālajā operā; biļetes sāk pārdot šodien

Kasjauns.lv

Starp Latvijas Nacionālo operu un baletu (LNOB) un "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fondu" parakstīts īres līgums par latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais solokoncertu Latvijas Nacionālajā operā 4.oktobrī.

Kā informēja "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda" pārstāve Antra Bork-Ržečicka, "radušos pārpratumu" starp LNOB un fondu izdevies atrisināt sarunu ceļā un paredzēts, ka jau šodien "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmekļa vietnē sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Rīgā gaidāmo koncertu.

"Man ir patiess prieks, ka šo situāciju ir izdevies atrisināt, jo mūs visus vieno mērķis, lai Latvijas skatītājiem ir pieejama augsta līmeņa māksla. Opolais koncertturneja ir viens no pirmajiem fonda organizētajiem projektiem, mēs noteikti turpināsim iepriecināt un pārsteigt Latvijas skatītājus arī turpmāk," sacīja valdes loceklis Andrejs Žagars.

Jau ziņots, ka pēc piecu gadu prombūtnes Latvijā ar īpaši sagatavotu soloprogrammu rudenī atgriezīsies pasaules operzvaigzne Opolais.

Koncertos Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Tajos skanēs ārijas un instrumentālās epizodes no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa, Frančesko Čileas un Alfredo Katalani zināmām un arī mazpazīstamām operām.

Solokoncerts 30.septembrī notiks Liepājā koncertzālē "Lielais dzintars", 2.oktobrī Rēzeknē Latgales vēstniecībā "Gors", bet 4.oktobrī Rīgā, LNOB. Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Kā liecina "Biļešu paradīzes" informācija, uz Liepājas koncertu vairs nav pieejamas biļetes par 25 eiro un 35 eiro, bet uz Latgales vēstniecībā "Gors" notiekošo koncertu pašlaik izpirktas biļetes par 20 eiro.

"Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds" dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu.

LETA / Evija Trifanova/LETA