foto: LETA
Kiprā atrasts bēguļojošais "Jūrmalgeitas" skandāla varonis Milušs
Germans Milušs patlaban atrodas slimnīcā Larnakā un tiek apsargāts.
Sabiedrība
2017. gada 6. augusts, 16:50

Kiprā atrasts bēguļojošais "Jūrmalgeitas" skandāla varonis Milušs

Kasjauns.lv

Larnakas lidostā Kiprā aizturēts 54 gadus vecais Germans Milušs, vēsta Cna.org.cy. Portāls Kompromat.lv informē, ka par faktu zina arī Latvijas Drošības policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Germans Milušs, kurš ir Krievijas pilsonis, aizturēts Kiprā pēc tam, kad lidostas pasu kontrolē secināts, ka šis cilvēks ir Interpola meklēšanā. Milušs Kiprā ieradies ar vēla vakara reisu no Maskavas. Pusnaktī Kipras policija saņēma atļauju viņu arestēt.

Tūlīt pēc tam Milušs sūdzējies par sliktu pašsajūtu un augstu asinsspiedienu, tāpēc ticis nogādāts Larnakas slimnīcā. Sestdien, 5.augustā, Larnakas tiesa lēma Milušu apsargāt līdz 11.augustam, raksta Kompromat.lv. Šajā laikā tiesa izskatīs dokumentus, ko tai atsūtīs Latvijas varasiestādes.

Kā zināms, Germans Milušs bija viena no atslēgas figūrām tā dēvētajā Jūrmalgeitas skandālā un Latvijā tika notiesāts par 20 000 latu kukuļdošanu toreizējam Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš mēra vēlēšanās balsotu par Juri Hlevicki, nevis otru kandidātu Inesi Aizstrautu. Pēc skandāla Hlevicki sodīja ar 5 gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju. Tāds pats sods tika piemērots arī Germanam Milušam, kurš tobrīd biznesā darbojās kā BMW automašīnu dīleris Latvijā.

Milušs no Latvijas aizbēga un tika izsludināts starptautiskā meklēšanā. Vēl tiesas laikā no valsts aizbēga arī Leonīds Lasmanis, kurš arī bija iesaistīts Jūrmalgeitas skandālā. Lasmanis pēdējoreiz redzēts 2007.gada 15.janvārī Igaunijā, vēsta Kompromat.lv.